Annonce
Odder

Eriks mor fik personligt brev en måned efter sin død: Kommunen burde skamme sig

- Vi skal nok komme videre, og så er det heller ikke værre for os, eftersom vores mor fortjente at få fred. Men måske skulle Odder Kommune overveje, om den slags breve stilet til afdøde er i orden, siger Erik Møller. I baggrunden ses Halling Kirke, hvor hans mor blev bisat i starten af marts. Foto: Carina Mayner
Godt en måned efter Jonna Møllers dødsfald, modtog hendes 88-årige mand et brev personligt stilet til hende: Du mister dit helbredstillæg, men du kan da altid søge igen. Ordlyden har gjort parrets søn vred på Odder Kommune.

Hou: I forbindelse med dødsfald er der altid papirarbejde, og breve til den afdøde kan selvfølgelig dukke op fra private og virksomheder, som endnu ikke er blevet orienteret om dødsfaldet. Men det er ikke i orden, at Odder Kommune sender personlige breve til borgere en måned efter, de er gået bort. Og da slet ikke, hvis brevet handler om, at vedkommende nu mister sit helbredstillæg - men at vedkommende selvfølgelig altid kan klage.

Erik Møller fra Hou er endnu ikke kommet sig over, at hans gamle far mandag 11. april modtog et brev fra Odder Kommune: Stilet til hans mor, som var afgået ved døden 8. marts efter længere tids sygdom.

Sådan en ordlyd i et brev er bare ikke i orden, når den ender hos de efterladte. Vores mor er jo for pokker død.

Erik Møller

- Faktisk var det mig, som under et besøg hos min far tømte postkassen. Da han ser ret dårligt, blev vi hurtigt enige om, at jeg skulle læse det højt for ham. Og det var måske meget godt, eftersom vi begge blev både vrede og faktisk igen ret påvirkede af, at min mor jo var død en måneds tid i forvejen. Tomrummet, som vi oplevede i forbindelse med hendes død og bisættelse, opstod ligesom igen, siger Erik Møller.

Annonce

Du kan klage

Hvad angår brevets indhold, handlede det om, at Jonna Møller pr. 1. april ikke mere havde ret til tilskud via et såkaldt helbredstillægskort. Tilskuddet ville derfor ophøre den dag: "Du vil derfor ikke fremover få tilsendt et nyt tilskudskort", men "Du kan søge helbredstillægskort på ny på baggrund af en ny vurdering af din tillægsprocent og din formue", lyder det i brevet fra Borgerservice.

- Sådan en ordlyd er bare ikke i orden, når den ender hos de efterladte. Vores mor er jo for pokker død, siger Erik Møller og udtrykker håb om, at brevet fra Odder Kommune er en "smutter."

- Vi skal nok komme videre, og så er det heller ikke værre for os, eftersom vores mor fortjente af få fred. Men jeg fortæller om brevet, fordi der kan være andre efterladte, som bliver langt mere påvirkede af et så personligt brev til en afdød. Så hvis der er tale om en standardskrivelse, bør Odder Kommune se at få ændret den i en fart. Alt andet vil aldeles være uhørt, siger han.

Annonce

Nyt it-system

Avisen har forelagt brevet til Borgerservice i Odder Kommune og herfra udtrykker afdelingsleder Malene Balzer stor beklagelse:

- Vi hørte først om brevet og de meget uheldige formuleringer, da I henvendte jer. Nu har jeg undersøgt sagen, og forklaringen skyldes et nyt it-system KOMBIT, som blev taget i brug i landets kommuner i februar, og hvorfra den slags skrivelser automatisk sendes ud. KOMBIT er heller ikke stødt på brevet før, men de har lovet at fjerne det straks, siger afdelingslederen på Odder Rådhus.

Annonce
Horsens For abonnenter

Politikerne lyttede til borgerne og forkastede forvaltningens oplæg: Der bliver plads til grønt område midt i Lund

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Borgere blev lovet cykelsti efter vejkollaps, men travlhed i vejafdelingen forsinker projektet

Odder For abonnenter

Bosser bag amfetaminfabrik står til hårde straffe: To bagmænd lavede hverken karry- eller tomatsuppe, men narko i store mængder

Brædstrup

Udvalg siger ja til planer om 22 nye boliger: Det gjorde vi med et smil på læben, for det har byen arbejdet for i lang tid

Horsens

Mere end 600 til folkefest i Østerhåb: Nu er bydelens nye biodiverse legeplads indviet

For abonnenter

10.000 kæmpemøller er en trussel mod Nordsøens sæler og hvaler: - Vi ved meget lidt om konsekvenserne

Horsens For abonnenter

Seks måneders fængsel og udvisning: To mænd dømt for grov vold, tvang og trusler

Hedensted For abonnenter

Dansk energi-gigant har planer om endnu en stor solcellepark i kommunen: Her vil de lave strøm til 14.000 husstande

Horsens For abonnenter

Premiere på madanmeldelser i Folkebladet: Fabelagtig flæsk og fritter der floppede

Hedensted

Unge tog ansvar, efter at møller skrev på Facebook: - Det er positivt, at nogen tør stå frem og stå ved, hvad de har gjort

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Kultur

Avisens tegner vinder prisen for Årets bladtegning: Se Putin tørre sved af panden

Erhverv For abonnenter

For 24 år siden satte de sig et milliard-mål - nu har elektronikfirma med 185 ansatte i Horsens passeret magisk milepæl

Kultur

Byrådsmedlemmer har fået én med penslen - så farverige har du næppe set dem før

Annonce