Annonce
Østjylland

Erik Veje om sin nye trup: - Vi har en flok begavede og lærenemme spillere

Erik Veje Rasmussen er begejstret for truppen til den kommende sæson. Seks nye spillere er stemplet ind efter sommerferien. Foto: Ole Nielsen.
Århus Håndbold er godt i gang med forberedelserne til den nye sæson. Cheftræner Erik Veje er fortrøstningsfuld, men erkender det bliver en stor mundfuld at møde et sammenspillet hold som Skanderborg i første runde.
Annonce

HÅNDBOLD: Opstarten mod den nye sæson er i fuld gang for Århus Håndbold, der har rigeligt at se til inden ligaen skydes i gang med et lokalopgør mod Skanderborg i begyndelsen af september.

Århusianerne har flere nye navne i truppen og det giver lidt flere udfordringer i forhold til de foregående sæsoner, hvor stammen på holdet har været ret fast.

Seks ud af truppens 16 spillere er kommet til klubben denne sommer.

- Jeg er fortrøstningsfuld. Jeg synes, at vi har ret mange spændende spillere til rådighed. Vores svenske playmaker August Wiger er en dygtig strateg, de to unge i bagkæden Emil Jessen og Mathias Larson kommer med masser af fart over feltet. Frederik Børm og Jesper Dahl kommer med en masse erfaring. Jesper er en utrolig sikker spiller, som har en meget lave fejlprocent, siger Erik Veje Rasmussen og fortsætter:

- Jeg synes, at vi har en flok begavede spillere, som er meget lærenemme og som gerne vil lære. Det er enormt spændende at arbejde med den her gruppe, siger cheftræneren.

Annonce

Et stort puslespil

Århus Håndbold har indtil videre spillet tre træningskampe. Den første tabte de til GOG i Gudme, da veterankeeperen Søren Haagen lukkede totalt af i målet i anden halvleg. Kamp to endte med en sejr over Fredericia HK og i det seneste opgør blev det til en sejr på 38-30 over 1. divisionsholdet Skive fh.

Århus Håndbold

Nye navne i truppen til den kommende sæson:

Lasse Nikolajsen, venstre fløj

Rasmus Kier, højre fløj

Frederik Børm, stregspiller

Jesper Dahl, højre back

August Wiger, playmaker

William Aar, venstre back

- Når vi spiller en kamp som mod Skive, hvor vores forsvar ikke fungerer, så kan vi godt se, at systemet ikke helt sidder som det skal, men det skyldes jo, at der er noget usikkerhed i forhold til, hvor man skal placere sig. Det er noget af det, som vi skal have på plads i løbet af august måned. Det er dog klart, at når vi i det første opgør møder et sammenspillet mandskab som Skanderborg, så vil vi have minus på kontoen, siger Veje.


Når vi i det første opgør møder et sammenspillet mandskab som Skanderborg, så vil vi have minus på kontoen

Erik Veje Rasmussen


Er forsvaret jeres primære opgave i august?

- Det er det hele vi skal have på plads. I dag(lørdag) har vi arbejdet en del med vores offensive forsvar. En opstart er det samme som et puslespil, hvor du hele tiden forsøger at få lagt brikkerne på plads. Nogle gange er du bare nødt til at rykke videre, fordi tiden er knap og så må du vende tilbage til en bestemt brik senere. I bund og grund handler det om, at vi skal have skabt en sikkerhed omkring systemerne og de roller, som spillerne har på holdet, siger Erik Veje Rasmussen.

Tirsdag aften spiller Århus Håndbold sin fjerde træningskamp i opstarten, når de møder Lemvig i Skæringhallen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce