Annonce
Horsens

Erhvervsmand køber det gamle posthus: Alle muligheder er i spil

1. september kommer det gamle posthus ved Vitus Berings Plads på nye hænder, når Postnord overdrager nøglerne til erhvervsmanden Carsten Vejby Møller, der bor i Sondrup nær Odder. Arkivfoto: Claus Skovholm
1. september overdrager Postnord nøglerne til det gamle posthus på Vitus Berings Plads i Horsens til erhvervsmanden Carsten Vejby Møller.

Horsens: Alle muligheder er i spil.

Sådan lyder de foreløbige fremtidsudsigter for den gamle posthusbygning ved Vitus Berings Plads, der er blevet købt af erhvervsmanden Carsten Vejby Møller, som driver ingeniørvirksomheden R&D A/S og har bopæl i Sondrup mellem Odder og Horsens.

- Jeg har købt det gamle posthus, fordi det er en interessant bygning, specielt den bevaringsværdige del. Jeg ved ikke, hvad den skal bruges til endnu, men jeg kommer til at udvikle den og nok leje den ud, måske sælge noget fra, siger Carsten Møller.

- Jeg vil tro, det bliver en kombination af bolig og erhverv, siger han.

I løbet af salgsprocessen har der været snak om, hvorvidt en fremtidig køber ville bevare eller nedrive den nye del af posthuset, der ligger ud mod Lichtenbergsgade og i dag bliver brugt som brev-distributionscenter. Det har Carsten Møller endnu ikke truffet beslutning om.

- Men det er en god bygning, så det er i spil at bevare den. Den gamle del (med front mod Vitus Berings Plads, red.) er bevaringsværdig, så den skal bevares, siger Carsten Møller.

Annonce

Jeg har ikke historisk set stor tilknytning til Horsens, men jeg ser det som en god by med potentiale, som jeg gerne vil investere i.

Carsten Vejby Møller

En god by med potentiale

Sammen med en kompagnon stiftede Carsten Møller i 2005 ingeniør-virksomheden R&D (Research and Development, red.) A/S i Hinnerup. Firmaet, der udvikler specialløsninger inden for industrien, er siden vokset støt og udgør i dag en international virksomhed med kontorer i blandt andet Berlin, Beijing og Prag. Virksomheden kom ud af 2018 med en bruttofortjeneste på 109 millioner kroner og et overskud på 12,5 millioner kroner.

Carsten Møller driver sideløbende et holdingselskab i eget navn, og det er gennem dette, han har købt den gamle posthusbygning.

En investering, der blandt andet bygger på Horsens' profil som vækstby.

- Jeg har ikke historisk set stor tilknytning til Horsens, men jeg ser det som en god by med potentiale, som jeg gerne vil investere i, siger Carsten Møller, der jævnligt kommer i byen.

- Jeg bor i Odder Kommune, så jeg kommer noget i Horsens. Og så er jeg også medlem af sejlklubben, siger han.

Carsten Møller overtager officielt bygningen 1. september. Han ønsker ikke at oplyse købesummen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

AC Horsens får penge fra DBU

Læserbrev

Trods corona-krise: Betal dit medlemskontingent!

Læserbrev: Vi står midt i en historisk krise, hvor samfundet mere eller mindre er lukket ned. Det udfordrer os alle - herunder vores foreninger, klubber og alle vores frivillige. Foreningerne i Horsens kommune ligger p.t. øde hen, uden aktivitet, med tomme klubhuse, ingen træninger, ingen kampe og ingen socialt samvær. Det betyder, at vores foreninger er (eller kan blive) udfordret på økonomien i form af manglende indtægter fra stævner, cups, sponsorater, indtægtsgivende arrangementer, kontingenter, m.m. I yderste konsekvens kan det få fatale følger for vores foreninger i form af lukninger. Desværre har jeg den seneste tid hørt fra flere personer, at de overvejer deres medlemskab af den lokale idrætsforening - når nu de ikke ”får noget for pengene”. Det gør mig frustreret at høre disse udmeldinger, for det er netop nu, at vi skal stå sammen, vise samfundssind og bakke op om vores foreninger. Mennesker er sociale væsner der har et fundamentalt behov for at være sammen med andre mennesker. Derfor indgår de fleste af os i fællesskaber i familien, med venner, på jobbet og i foreninger. Jeg ynder at sige, at mennesker er flokdyr, der skal stimuleres socialt. Den nuværende corona-krise gør, at vi skal holde os indendørs og isolere os fra andre mennesker. Det strider direkte mod vores menneskelige natur, hvilket udfordrer os som individer. Derfor tror jeg, at vi mere end nogensinde før har behov for vores foreninger. Når vi kommer ud på den anden side af krisen, har vi i den grad behov for at blive socialt stimuleret og få plejet vores sociale relationer i fællesskabet med andre mennesker. Så min klare opfordring: Betal dit medlemskontingent og støt op om din lokale forening. Så kan vi igen mødes i fællesskabet om den idræt eller foreningsaktivitet, vi brænder så meget for.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Hedensted

Støtter lokale butikker og glæder de gamle: Ildsjæle sender påskepakker til plejehjemsbeboere

Annonce