Annonce
Erhverv

Erhvervsmand: Dårlig idé at nedlægge bredbåndspuljen

Nu om dage er bredbånd lige så vigtig en del af infrastrukturen som veje eller telefonlinier. Arkivfoto
Torben Sigh fra kommunikationsfirmaet SighNN: Bredbånd har stor betydning for bosætningen i landområderne.

Ejstrupholm: Bredbåndspuljen har været med til at skaffe hurtigere internet i flere landområder - og det gælder også flere egne omkring Ejstrupholm. Men af regeringens udspil til finansloven for næste år er der lagt op til, at bredbåndspuljen til omtrent 100 millioner kroner skal nedlægges.

Hvis regeringen gør alvor af at sløjfe bredbåndspuljen, kan det i høj grad bremse udviklingen i landdistrikterne. Det påpeger en lokal erhvervsmand, freelancejournalisten Torben Sigh fra Ejstrupholm. Han er selv en af dem, der virkelig har brug for hurtigt internet.

- Forleden skulle jeg sende en masse tunge billedfiler, fordi jeg var ved at producere et blad på 60 sider. Det kunne jeg ikke gøre uden godt internet. Heldigvis har jeg selv fået lagt en fiberforbindelse ind, men tidligere har jeg haft rigtig dårlige erfaringer med langsomt internet her, fortæller Torben Sigh, der driver kommunikationsfirmaet SighNN.

Torben Sigh bor inde i selve Ejstrupholm, hvor der var en fiberforbindelse på hans vej, og så fik han lagt et kabel ind til huset.

- Men hvis jeg havde boet på en landejendom udenfor Ejstrupholm, hvor netforbindelsen var dårlig, havde jeg været prisgivet - så ville jeg ikke kunne passe mit arbejde, siger han.

- Jeg fatter ikke, at regeringen vil fjerne bredbåndspuljen - det virker arrogant, siger Torben Sigh, der driver et kommunikationsfirma i Ejstrupholm. Privatfoto

Vigtigt for bosætning

- Jeg fatter ikke, at regeringen vil fjerne bredbåndspuljen - det virker arrogant. Mange steder på landet har man brug for gode netforbindelser. Landmændene har for eksempel brug for det. I det hele taget er nettet ligeså vigtigt som al anden infrastruktur, lyder det fra Torben Sigh.

Han understreger, at bredbånd også har stor betydning for bosætningen i landområderne. For at øge bosætningen i landområderne skal der være nogle helt konkrete tillokkende muligheder - som for eksempel gode netforbindelser, påpeger han.

Ikast-Brande Kommune er præget af, at mange pendler ind udefra og kører langt for at komme på arbejde. Men der ville være en enorm samfundsmæssig gevinst for især landkommunerne, hvis flere boede i nærheden af deres arbejde, lyder det fra Torben Sigh.

Annonce
Horsens For abonnenter

Kommunen afviser dispensation: Autocentralen skal flytte dæklager på Vejlevej, men naboerne er ikke tilfredse

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Grusgrav bliver en realitet - nu kigger skuffet borgergruppe fremad

Hedensted For abonnenter

Fire Juelsminde-virksomheder vil bygge fælles solcelleanlæg ved Glud: Området skal også være rekreativt

Hedensted

Nej, man må ikke brænde sit skur af som sankthansbål: - Det er ikke en god idé

Sport

Kæmpesejr til Odder

Sport

HFS dømt til nedrykning fra danmarksserien

Leder For abonnenter

Horsens holder vejret, mens politikerne kæmper om E45

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Danmarks vildeste legetøjsbutik: Kids Coolshop rykker ind på stort lejemål i Bytorv Horsens

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Sport

Hedensted rystede topholdet

Horsens For abonnenter

De sagde nej til at sende vasketøjet på vaskeri: Sådan klarer vi vasketøjet i dag

Odder

Læsernes dom: Host op med penge til legepladser

Annonce