Annonce
Erhverv

Erhvervsleder: Det er til at klappe sig hudløs i hænderne over

Fremover håber adm. direktør Peter Jørgensen fra Flextek, at de unges interesse for at uddanne sig inden for robotteknologi og automation ryger i vejret. Det sker, efter Regeringen tirsdag offentliggjorde, at de vil sende uddannelsen som automationsteknolog til Hedensted. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Det skorter ikke på den lokale jubel over, at Regeringen gør klar til at sende den to-årige uddannelse som automationsteknolog til Hedensted. Både borgmester og virksomheder ser det som et stort løft og et naturligt valg.

Annonce

Hedensted: Udsigten til at få en uddannelse til byen inden for automation og robotteknologi får Flextek til at hive de store superlativer frem.

Virksomheden, der netop lever af at udvikle en langt palette af robotløsninger, har i årevis skreget på mere kvalificeret arbejdskraft. Og ved at der nu oprettes en uddannelse som automationsteknolog i Hedensted, vil det skabe større interesse og søgning fra de unge i nærområdet, lyder forventningen.

- Det er til at klappe hænderne hudløse over. Vi har mange teknologivirksomheder i området med vækstplaner inden for automation, og selvom der nok vil være en lidt lang reguleringssløjfe, vil det på sigt hjælpe til at indfri målsætningerne, lyder det umiddelbart fra adm. direktør Peter Jørgensen, som dog hverken havde hørt om planerne eller havde indgående kendskab til uddannelsen, da han snakkede med Folkebladet.

Tidligere har Flextek sammen med 18 øvrige virksomheder i Vejle-området investeret op mod 200.000 kr. på at promovere den lignende uddannelse som industritekniker - ligeledes i et forsøg på at få flere unge ind omkring uddannelsen.

- Selvom jeg er ved at være lidt en gammel nar, er jeg rigtig glad for at ansætte unge mennesker i virksomheden. De bidrager utrolig meget til udviklingen og brænder for teknikken. Jeg håber, det kan skabe en større interesse i en branche, der er den mest spændende i verden, siger Peter Jørgensen.

Annonce

Armene op på borgmesterkontoret

Også på borgmesterkontoret blev nyheden modtaget med lige dele overraskelse og glæde.

- Det lyder som en god nyhed. Med den overskrift med automation kan jeg godt forstå, at de har kig på Hedensted Kommune, fordi vi er en produktionskommune. Det er dejligt, at de tænker på os, og jeg glæder mig til at høre mere om det, siger borgmester Kasper Glyngø (S).

Der er endnu ikke nogle konkrete planer om den nye uddannelse - herunder, hvor den helt præcis skal placeres. Innovationsminister Sophie Løhde (V) præsenterer de nærmere planer på et pressemøde i dag kl. 13.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce