Annonce
Erhverv

Erhvervsklumme: Hvad har rekrutteringsevner og sommerferievalg til fælles?

Peter Bang Fasting Bauer, headhunter og partner i Human Trust. Foto: Morten Pape

Hvor går sommerferien hen? Umiddelbart ikke et spørgsmål, der har meget med rekruttering at gøre, men graver vi et spadestik dybere, vil jeg alligevel mene, at der er nogle fællesnævnere. For mens Danmark er ved at komme til hægterne igen, begynder også resten af verden så småt at rejse sig efter at have været sengeliggende i mere end et år.

Barrikaderne er væk, paraderne sænket, og det er nu igen muligt at køre en tur sydpå med campingvognen spændt fast på jydekrogen eller flyve mod et to-ugers all inclusive-ophold på et af Mallorcas femstjernede hoteller. To sikre hits - men ikke nødvendigvis de bedste, hvilket de, som sidste sommer for eksempel tog chancen og benyttede landets gratis færgefarter, vil give mig ret i.

At forfalde til det sikre og trygge valg sker ikke kun, når sommerferien planlægges. Det sker i mange af livets facetter - også i rekrutteringsøjemed. Den rekrutterende virksomhed har uden undtagelse ét altoverskyggende mål, som er at ansætte en kandidat med et stort branchekendskab samt de faglige kvalifikationer, som, virksomheden vurderer, er essentielle for at blive en succes. Årsagerne til, at det forholder sig sådan, kan være mange, men jeg er overbevist om, at særligt to faktorer spiller en stor rolle.

Annonce

For det første; tidsaspektet. Har den rekrutterende virksomhed ikke en decideret HR-funktion, tager det simpelthen ansættelsesudvalget for lang tid at screene, analysere og vurdere det samlede ansøgerfelt i forhold til, hvordan ansættelsesudvalget kunne have brugt tiden på for eksempel at videreudvikle virksomheden. For det andet lever rekrutteringsmyten om, at kandidater med brancheerfaring har større sandsynlighed for at blive en succes - end kandidaten uden - stadig langs virksomhedens bonede gulve, selvom forskellige studier for længst har dokumenteret, at den sammenhæng er så godt som intetsigende.

Med udgangspunkt i mit eget virke som headhunter gennem mere end 14 år vil jeg gerne sætte fokus på tidsaspektet i en rekrutteringsproces, for jeg priser mig hver dag lykkelig over, hvad tid betyder, når jeg skal finde det bedste match for virksomheder og kandidater. Jovist, skal vi naturligvis også videreudvikle processer og kigge på, hvordan vi kan optimere vores systemer, men i og med at rekruttering er vores kernekompetence, giver tid os mulighed for at komme helt tæt på kandidaterne, der på forskellig vis viser interesse for det opslåede job.

Det faktum harmonerer i høj grad med mantraet om, at der ikke kun findes én drømmekandidat - der findes flere, for som skitseret utallige gange bygger det succesfulde ansættelsesforhold på kemien mellem mennesker og i langt mindre grad på faglige kvalifikationer.


Selvom det kan virke stort at bevæge sig uden for komfortzonen, så er udbyttet af manøvren ofte så meget større.


Kunstig intelligens vinder mere og mere indpas, og flere af vores konkollegaer anvender AI-systemer på forskellige rekrutteringsstadier, da det eksempelvis sparrer dem tid i screeningsfasen. Løsningen har vi også kigget på, men vi har endnu ikke turde at lægge os i den kunstige intelligens arme, fordi vi mener, at systemerne eliminerer relationen mellem mennesker.

Hvert menneske er unikt og indeholder noget særligt, og netop det særlige er altafgørende for, hvor lang og succesfuld den enkelte ansættelse bliver. Tid under rekrutteringen giver dig mulighed for personligt at møde mange personer blandt kandidatfeltet, og det er et privilegium, for det giver virksomhed og kandidat mulighed for at fornemme hinandens personligheder og selve kemien.

Så hvis du ikke allerede befinder dig i en rekruttering, vil jeg opfordre dig til at lade skyklapperne ligge i skrivebordsskuffen og aktivere dine sanser, næste gang du skal rekruttere. Prøv bare en enkelt gang ikke at lade dig låse af netværk, branchekendskab og faglige kvalifikationer og lad dig i stedet udfordre og inspirere. Du får med garanti belyst nogle vinkler, du slet ikke havde forestillet dig, kunne være interessante, og det kan hjælpe dig med at indføre nye idéer i organisationen.

Selvom det kan virke stort at bevæge sig uden for komfortzonen, så er udbyttet af manøvren ofte så meget større. Tænk bare på din og familien Danmarks turné forrige sommer og mærk efter, om cykelferien rundt i det fynske øhav og solnedgangen over Løkken ikke var mindst lige så godt som de turistfyldte strande ved Middelhavet?

Markedsforhold og konkurrencesituationer ændrer sig hele tiden, hvilket du og din virksomhed skal være i stand til og klar til at reagere på. Derfor er det vigtigt at kigge på sin rekrutteringspraksis med nye øjne, så du ikke fortsætter med at rekruttere den samme type medarbejder, som du har gjort de sidste mange gange. For ligesom det forholder sig med sommerferiedestinationer, er det kalkulerede valg ikke nødvendigvis det bedste.

Faktaboks til erhvervsklumme i HOF, VAF og FRD

Avisen bringer hver lørdag en klumme skrevet af skiftende skribenter fra erhvervslivet i Østjylland.

Annonce
Horsens For abonnenter

Snart går det løs på VIA's nye skole til 600 mio. kr: Se billederne af de nye rammer kort inden studiestart

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sovende mand vækket af røg, da huset brændte

Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Sport

Malte Kiilerich er blevet en profil i forsvaret

Kultur

Padelcenter laver ny turnering med rejse på højkant - og lokalt krav til deltagerne

Sport

John Madsen er død

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Debat

Genbrug kan gøres bedre: Hvorfor må vi ikke klunse på genbrugspladsen?

Horsens For abonnenter

Årets højdepunkt venter for Horsens-skib: Halifax-bombefly fra krigen skal op fra havets dyb

Horsens

Kæmpestort loppemarked vender tilbage: Gå på genbrugsjagt på hele Fængslets grund

Annonce