Annonce
Horsens

Erhvervsklumme: Hullerne i osten er ikke større, end du gør dem

Steen Ejlertsen er headhunter og partner hos Humantrust. Foto: Søren E. Alwan

Rekruttering: Har du nogensinde tænkt over, hvor mange timer du bruger på at arbejde i løbet af et kalenderår? Summen af antal arbejdstimer afhænger naturligvis af det enkelte ansættelsesforhold, men for langt de fleste af os er der kun én ting, som vi bruger længere tid på end at arbejde, og det er noget så kedeligt som at sove.

Arbejdslivet stryger altså ind på en andenplads i årets timeregnskab. Det er derfor ikke så underligt, at vores arbejdsglæde smitter stærkt af på humøret, når vi stempler ud og bevæger os ud i livet uden for arbejdspladsen.


Annonce

Om du lader dig rive med af negativitetsbølgerne omkring dig, er et individuelt valg, men som du nok fornemmer, anbefaler vi, at du fra tid til anden svømmer imod strømmen og tager bestik af dit arbejdsliv.


For øjeblikket oplever jeg flere, som er mere optaget af hullerne i osten frem for ostens egentlige smag. Det er en skam, for det har ofte en negativ effekt på både egen performance samt sammenspillet med kollegaer og andre samarbejdspartnere.

Jeg medgiver gerne, at 2020 har været helt specielt, og i coronatidens omskiftelige og usikre rammer kan det være let at forfalde til surmuleri over arbejdsdagens grå og triste opgaver.

Samtidig omgives vi over alt af historier om verdens elendigheder som for eksempel fyringer og virksomhedskonkurser - ikke just noget, som drysser glimmer på humøret.

Om du lader dig rive med af negativitetsbølgerne omkring dig, er et individuelt valg, men som du nok fornemmer, anbefaler vi, at du fra tid til anden svømmer imod strømmen og tager bestik af dit arbejdsliv.

Viser resultatet, at ikke alt er fryd og gammen, kan et "tjek ind" på arbejdslivet være nøglen til at bringe din arbejdsglæde tilbage og øge din livsglæde. Til det anbefaler vi, at du stiller skarpt på dine individuelle behov, som kan skæres ind til fem centrale punkter, hvad end du er økonomimedarbejder, direktør eller ejerleder.

1. Brænder du for det, du laver? Det lyder måske som en velkendt floskel, men ikke desto mindre er det her, hvor du bør mærke efter, om du virkelig laver det, som du allerhelst vil. Der skal simpelthen være et match i den samlede pakke, som består af alle delene i din arbejdsbeskrivelse. Selv en nok så høj lønpakke kompenserer ikke et manglende match.

2. Er dit arbejde meningsfuldt? Mens nogle er optaget af at skabe fremskridt for klimaet og udvikler bæredygtige emballager, gør andre en dyd ud af at levere service i verdensklasse. Hvad end meningen er for dig, er det vigtigt, at du er bevidst om den. Det gør, at du altid kan vende tilbage til lige præcis det, som giver mening for dig, når situationen eksempelvis spidser til i produktionen eller på kontoret.

Brænder du for det, du laver? Det lyder måske som en velkendt floskel, men ikke desto mindre er det her, hvor du bør mærke efter, om du virkelig laver det, som du allerhelst vil. Foto: Colourbox

3. Bliver du holdt til ilden? På et eller andet niveau vil alle gerne udfordres på deres faglighed, for det er med til at understøtte en vis form for personlig udvikling. Så motiveres du af at blive udfordret på din faglighed eller intellektualitet, vil du altid blive mindet om det, når du eksempelvis tager skuffet fra et kundemøde, hvor du ikke landede den ønskede ordre.

4. Glædes du over at se dit produkt i aktion? Uanset om det, du udretter, kan ses som et fysisk objekt eller ej, skal stoltheden over det færdige resultat stråle ud af dig. En proces kan fra start til slut opleve mange udfordringer, og du bør derfor altid med stolthed i stemmen kunne fortælle om det, du udretter.

5. Spiller du på det rette hold? Når du bruger næstflest timer af et år på dit arbejde, er det helt afgørende, at du har de rette kolleger. Ligesom i ægteskabet er ikke alt rosenrødt på arbejdspladsen, og det kan være irriterende at sætte kollegaens kop i opvaskemaskinen. Men når du ved, at kollegaen er den første til at maile dig din glemte præsentation, er det det hele værd at sætte den ekstra kop i maskinen.

Personligt har jeg truffet et valg om at gå til hverdagen med en positiv indstilling og attitude. Betyder det så, at jeg render rundt som en anden Leif Lalleglad med hænderne konstant over hovedet? Absolut nej!

I løbet af min arbejdsdag møder jeg også ostens huller, men de når aldrig at blive til mere end mindre bump, for jeg mindes positivt min arbejdsglæde. Den glæde værner jeg om, for den har en yderst god og smittende effekt på mit humør resten af dagen.

Annonce
Horsens For abonnenter

Se visualiseringerne af omstridt omfartsvej: Stor landskabsbro på otte søjler gennem naturskøn ådal er på tegnebrættet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 370 nye coronatilfælde - antal indlagte falder med en

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Skilte og pyloner i 5,5 meters højde tillades i Horsens N, men decideret "skilteskov" udebliver

Erhverv For abonnenter

Sådan så tallene ud, da Casa blev solgt: Overskuddet blev løftet med 72 procent i første halvår

Navne

Hun har ikke tabt en kamp i otte år: Suveræn PL-guldvinder blev hyldet i Horsens

Kultur

Lidende Elton John udskyder dele af den farvel-turné: Satser stadigvæk på besøg i Horsens

Horsens

Tricktyv stjal 15.000 kroner: Udgav sig for at være bankmand og fik udleveret hævekort og kode

HH Elite For abonnenter

HH Elite i vild optur: Jans Leslie forvandlede døde høns til et vinderhold med stærke keepere og blev belønnet med en sejr

HH Elite

Kampen minut for minut: Leslie-effekten var tydelig fra første fløjt - HH Elite var som forvandlet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

To unge kvinder fik en idé - et lille år efter er det blevet til en blomstrende virksomhed

Erhverv

Droppede drømmejobbet og levede for 1800 kroner om måneden: Bo trak stikket og begyndte at brygge

Odder

Tilhængere af Kattegat-forbindelsen får mere modstand: Politikere fra Odder, Samsø og Kalundborg stifter en ny Kattegatkomite for at stoppe bro

BOLIG For abonnenter

38 husmænd skabte ny landsby for 100 år siden: I dag er Skovbys boliger eftertragtede lystejendomme

AC Horsens

AC Horsens-talent sikrede Ajax uafgjort: Jeppe Kjær fik vist sit talent frem mod Sporting Lissabon i Youth League

Annonce