Annonce
Horsens

Se, hvem der fik alle Inspire-priser: Stærk profil, grønt fokus og god idé

Journalist Morten Resen med ryggen til tog rundt til prismodtagerne i selskab med en kameramand og et par repræsentanter fra Business Horsens og pris-juryerne. Her er det landsskabsarkitekterne Green Sustainable Landscape med inderhaverne Rikke Langkjær (t.v.) og Hege Bjordal Havnes, der modtager den grønne pris. Foto: Mads Dalegaard
Den årlige Inspire-prisfest med hundredevis af deltagere er aflyst, men det har ikke forhindret Business Horsens i at fejre succeser fra det lokale erhvervsliv med priser i fem kategorier.
Annonce

Horsens: Champagnepropperne sprang dagen igennem hos virksomheder i Horsens-området, da Business Horsens torsdag var på tur for at uddele årets erhvervspriser i fem kategorier.

Det var prisuddelingen Horsens Inspire, som i år blev uddelt for fjerde gang - nu på en helt anden måde.

- På grund af forsamlingsforbuddet kan vi selvfølgelig ikke samles til prisfest, som vi har gjort de seneste år. Vi besluttede allerede for længe siden, da planlægningen skulle i gang, at vi ikke turde satse på en fest - men det betyder ikke, at vi ikke skal hylde de lokale erhvervskræfter både i virksomhederne og i detailhandlen. Vi skal huske at fejre succeserne, sagde Anders Killmann Petersen, direktør for Business Horsens, minutter inden første prismodtager skulle overraskes med blomster, kage, champagne og prisstatuette.

Det skete i selskab med tv-vært, journalist og iværksætter Morten Resen, som har været moderator ved Inspire-festen de seneste år. Bevæbnet med mundbind og konfetti-kanon og med en kameramand i hælene bankede han præcis klokken 9 på døren til et førstesals kontor i Søndergade, hvor landskabsarkitekterne Green Sustainable Landscape har til huse.

Annonce

Ny grøn pris

Efter en konfetti-salut trak han indehavere og en ansat med til porten i gadeplan.

- Ih, lød det begejstret i et kor fra de tre landskabsarkitekter, da de slog døren op til synet af en lille delegation fra Business Horsens samt en opstilling af to caféborde med hvide duge, champagneglas og flot Inspire-kage.

- Det er ikke spor for tidligt, for der er virkelig noget at fejre her, fastslog Morten Resen, da Anders Killmann Petersen poppede champagnen.

Green Sustainable Landscape vandt Den Grønne Pris, som er en helt ny Inspire-pris. Den er nu med i rækken, fordi det i den grad er værd at anerkende, at mange Horsens-virksomheder virkelig lægger sig i selen for at efterkomme den øgede fokus på bæredygtighed og CO2-reduktion, forklarer Anders Killmann Petersen.

- Juryen var ikke i tvivl om, at I skulle være den første prismodtager af den grønne pris, sagde Uffe Hansen, jurymedlem og direktør for Metso, som sponsorerede den grønne pris.

Han fremhævede blandt andet, at Green Sustainable Landscape har fastlagt en dagsorden med fokus på bæredygtighed inden for alt fra design til materialer, klimaforhold og økonomi.

- Vi er stolte over, at I har valgt Horsens som udgangspunkt og anerkender hermed jeres store grønne arbejde, fastslog Uffe Hansen foran de glade prismodtagere, som blandt andet sagde:

- Det er naturligt for os at fokusere på bæredygtighed, og vi er rigtig glade for, at I har opdaget det.

Annonce

Jytte er beviset

Herefter gik turen videre, først til modebutikken Lottes, der vandt årets citypris efter en online afstemning, hvor kunderne har kunnet stemme på deres favorit-butikker.

Inspires hovedpris, Årets Inspiration, som gives for lang og ekstraordinær indsats for det lokale erhvervsliv, gik i år til Jytte Nygaard, direktør for Hotel Pejsegården i Brædstrup.

Jytte Nygaard fra Pejsegården i Brædstrup har modtaget Horsens Inspires hovedpris Årets Inspiration. Arkvifoto: Søren E. Alwan

Hun er en lokal ildsjæl, som har været med i perioder med både modgang og medgang, og hun er beviset for, at brancher og yderområder kan overleve svære tider ved ved hjælp af ihærdighed og fokus, mener juryen.

- Du er en stærk profil, som er med til at brande hele Brædstrup og området omkring det, og i forbindelse med kommunesammenlægningen har du formået at være et solidt bindeled, sagde Jesper Pedersen fra Roesgaard, revisionsfirmaet, der som sponsor står bag prisen.

Han fremhævede også Pejseshowet som eksempel på en aktivitet med national bevågenhed.

- Man kan vel sige, at du og Pejsegården er en institution i dansk revy, og du formår at tiltrække kendisser fra hele Danmark til de årlige show, sagde Jesper Pedersen.

Annonce

Uanset timing

Iværksætterprisen gik til det helt nystartede kronelaboratorium Quadrant, stiftet af tandtekniker Sune Schmidt og tidligere Café Gran-medejer Rasmus Sandholm, som blandt andet blev fremhævet for at gøre noget ved en god idé i en svær tid.

- Historien vist, at gode ideer altid har en plads i verden, uanset timing, sagde jurymedlem Anders Juel fra Superego, som sponsorerede denne pris.

Quadrant har digitaliseret processen med tandkroner, og juryen mener, at det kan være en gevinst for både tandlæger og kunder, forklarede Anders Juel og tilføjede, at hele juryen glæder sig til at følge virksomhedens udvikling.

Endelig var der en pris til Horsens Ny Teater.

Match for Fremtiden gives til en virksomhed, der tager ansvar for at uddanne fremtidens arbejdskraft, og dét gør Horsens Ny Teater, selvom det er en forholdsvis lille arbejdsplads, mener juryen.

- I har ikke et akademi, der kan rulle et professionelt elevprogram ud, men I har en stærk kultur, hvor I vælger at investere tiden til elever og formår at inddrage og udfordre dem, sagde jurymedlem Peter Bang Fasting Bauer fra den sponsorerende virksomhed Human Trust.

Anette, Marianne og Lotte fra Lottes var til stede, men den fjerde ansatte Heidi havde fri, da butikken blev overrasket med Cityprisen, men forsikrede indehaver Lotte Johansen, hun skulle nok komme med ud at fejre det. Foto: Marianne Husted
Morten Resen var med på turen rundt til samlige prismodtagere, hvor han var med til at skabe festlig stemning. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Gammel og mangelfuld gadebelysning i Horsens: - Man burde udskifte det hele i et hug

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce