Annonce
Hedensted

Erfaring vandt over friske øjne: Ole Vind skal gå efter borgmesterposten

Der måtte findes flere stole frem for at få plads til alle 422 fremmødte. Det svarer til omtrent halvdelen af alle de godt 900 medlemmer i Venstre i Hedensted Kommune. Foto: Michael Svenningsen

Med 255 stemmer i ryggen er Ole Vind nu Venstres borgmesterkandidat. Merete Skovgaard-Jensen fik 167 stemmer på et velbesøgt møde.

Juelsminde: Kogt helt ned var valget mellem de to borgmesterkandidater, Ole Vind og Merete Skovgaard-Jensen, et spørgsmål om erfaring kontra friske øjne.

Hvem af de to er mest egnede til at samle et flertal i byrådet og vinde borgmesterkæden tilbage? Det var det spørgsmål, som 422 venstremedlemmer hver besvarede med et navn på en stemmeseddel på Juelsminde Skole tirsdag aften.

Et kvarter forsinket, på grund af det store fremmøde, gik de to kandidater på talerstolen og forklarede, hvorfor Venstres medlemmer skulle give dem deres stemme.

Annonce

Valget handler om demokratiet i Venstre. Det handler om, at medlemmerne har mulighed for at vælge den fremtidig linje og tilgang til byrådet.

Merete Skovgaard-Jensen
Ole Vind fik en giraf af tidligere borgmester Kirsten Terkilsen, der i sin tid stod på hjørnekontoret på rådhuset. Der skulle den gerne hen igen, hvis det står til Venstre. Foto: Michael Svenningsen

Fnidder og mandshjerte

- Det er ikke nok, at vi holder fast i decentral udvikling, økonomien og erhvervsvenlighed. Vi skal have fokus på, hvordan vi vinder borgmesterposten. Venstre har før været det parti, der skaber brede konstitueringer. Det har jeg været med til at gøre, og det vil jeg gerne gøre igen, sagde Ole Vind.

- Det er svært at komme videre på grund af politisk fnidder, der er brug for at se på arbejdet med friske øjne. En ny person kan samle opbakning fra de andre partier, derfor står jeg her i dag. Det nytter ikke have god politik, hvis vi ikke få noget igennem, sagde Merete Skovgaard-Jensen.

Både Ole Vind og Merete Skovgaard-Jensen havde valgt at give partifæller taletid overfor de 422 mennesker, og der gik et mindre sus gennem salen, da Hans Jørgen Hansen, der skulle bakke op om Merete Skovgaard-Jensen fortalte, hvordan hun, i følge Hans Jørgen Hansen, var blevet ringet op og i første omgang presset til ikke at stille op som borgmesterkandidat af tidligere borgmester Kirsten Terkilsen.

- Jeg har stor respekt for Meretes mod og mandshjerte, at hun har valgt at være her i aften. Venstres medlemmer skal have et reelt valg. Det er ikke et valg som Kirsten (Terkilsen red.) eller andre skal foretage for dem, sagde Hans Jørgen Hansen.

Han pegede på, at Merete Skovgaard-Jensen ikke er påvirket af tidligere historier i byrådet og efter hans mening kan samle et flertal med flere partier i byrådet, og dermed kan vinde borgmesterkæden tilbage.

De to kandidater understregede begge, at Venstre nu skal stå sammen om at vinde borgmesterkæden tilbage. Foto: Michael Svenningsen

255 mod 167

Ole Vind blev bakket op af både regionsrådsmedlem Erik Vinther og Trine Bek Gold.

- Jeg kender mange, der har mødt Ole i hans egenskab af formand for udvalget for læring, der har rost ham for hans engagement og evne til at lytte og stå fast, sagde Erik Vinther.

- Ole er visionær på kommunens vegne. Ole lytter til andres synspunkter, så derfor er han skarp på, hvad der er i spil, sagde Trine Bek Gold.

Stemmesedlerne blev bagefter udfyldt, og da optællingen var slut, stod det klart, at Ole Vind havde vundet. 255 stemte på ham, mens 167 stemte på Merete Skovgaard-Jensen.

I deres taler efter valget udtrykte begge kandidater, at Venstre nu skal videre.

- Jeg fortryder ikke, at jeg stillede op. For mig var det vigtigt, at medlemmerne fik et valg, og det betød, at jeg måtte sætte mig selv i spil. Nu står Ole også stærkere, fordi han er valgt, sagde Merete Skovgaard-Jensen.

- Min vigtigste opgave bliver at samle partiet og byrådsgruppen og vinde borgmesterkæden tilbage, sagde Ole Vind til Folkebladet efter mødet.

Juelsminde Skoles aula var fyldt til bristetpunktet. 422 medlemmer var mødt op for at vælge borgmesterkandidat. Foto: Michael Svenningsen
Op til afstemingen har de 12 vælgerforeninger fået i alt godt 100 nye medlemmer. Foto: Michael Svenningsen
Medlemmerne fik hver en lille stemmeseddel, hvorpå de skulle skrive navnet på deres foretrukne kandidat. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Horsens hapser Fredericias cheftræner

Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

112

Beboer overraskede to tyve i stuen

Annonce