Annonce
Odder

Erfaren familie vil lære andre at vandre

Familien Thomasen er lige nu i Harzen for at vandre, men når den kommer hjem, tilbyder den at tage andre med på ture i og omkring Odder. Privatfoto
Familien Thomasen fra Bjerager har gjort det til en livsstil at opleve Verden på vandreture. Nu vil de sælge deres koncept ved at tage andre med på ture i og omkring Odder.
Annonce

Bjerager: Det bliver først fra 27. juli, at man via hjemmesiden odderoutdoor.com kan købe sig til en lokal vandretur med Rene Thomassen og hans familie som guider. For familien fra Bjerager skal først lige hjem fra deres egen vandreferie i Harzen.

Det med at opleve både Europa og Danmark på gå-ben betyder nemlig så meget for familien, at den ikke vil undvære årets ferie under fremmede himmelstrøg og med campingvognen hægtet bag på bilen. Tidligere har familien besøgt Kroatien, Slovenien, Tjekkiet og Østrig for se på omgivelserne iført vandrestøvler. Det samme gælder i øvrigt masser af områder i Danmark.

- Regner man et gennemsnit ud, er vi afsted ca. hver tredje weekend året rundt, fortæller René Thomasen, der altid har vandret. Da han blev gift med Jannie Thomasen i 2006, begyndte hun at gå med, og efterhånden kom børnene Christian og Ida på henholdsvis 12 år og ni år også med.

- Selvfølgelig gik vi kortere distancer, da ungerne var små. Men i dag inkluderer en typisk vandredag for os 10-30 kilometer med masser af indbyggede pauser. For der skal også være plads til at opleve naturen, fortælle historier og i det hele taget hygge sig sammen, siger René Thomasen, der aldrig tvinger børnene med på tur men godt kan gribe til "seriøs overtalelse."

- Det fede er, at når man så først er kommet afsted, så løsner børnene op og glemmer at være mutte. Faktisk får vi næsten altid en god snak, siger han.

Annonce

All inklusive

De gode erfaringer har familien nu besluttet at dele med andre. Derfor tilbyder de fra 27. juli at tage andre med på to i forvejen planlagte ture: en på 10-12 kilometer i området ved Sondrup og en anden på 10 kilometer i og omkring Odder. De nærmere detaljer kan læses på odderoutdoor.com men grundlæggende handler det om at, familien vil guide folk på turene og sørge for forplejning i form af lokalt produceret mad.

Af hjemmesiden fremgår også, at det koster op til 275 kroner pr. person at deltage. Børn betaler dog noget mindre.

René Thomasen ved godt, at det kan virke mærkeligt at skulle betale for en vandretur, og han forventer heller ikke, at de primære kunder vil være lokale familier.


Jeg har altid været nysgerrig og elsket at fortælle historier. Og som indfødt ved jeg faktisk meget om egnen.

René Thomasen, guide og indehaver af odderoutdoor.com


- Nej, jeg tror, at de fleste vil være turister fra andre dele af landet. Familier, som vil vide noget om egnen. Husk på, at jeg er født og opvokset i Odder Kommune, så jeg kan fortælle mange sjove historier, siger faren, der også driver virksomheden festlyset.dk, der udlejer blandt andet lysanlæg til festivaler. Ikke en forretning, som giver det store arbejde denne sommer, så der er blevet god tid til vandreture.

Annonce

Særture

Tilbage til kundepotentialet. Familien Thomasen tror også, at lokale kan drage nytte af outdoor.com, men nok mest i form af særtilrettelagte vandreture for eksempelvis skoleklasser eller ungdomsklubber. René Thomasen har allerede haft en gruppe elever fra sønnens klasse med ud i naturen.

- Folk skal bare ringe, så finder vi ud på en tur lige efter deres behov og til en særpris. Vi lover i hvert fald, at vi selv er topmotiverede for at vise vores skønne egn frem, siger vandreren, der træffes på telefonnummer 22841170.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

HIC henter stor amerikaner

Horsens For abonnenter

Egebjerg stod til et fald i indbyggertal: Derfor endte det med en stigning på 44 procent

Annonce