Annonce
SØSIDEN

Er vokset op med fartøjer af træ: Ny mand i spidsen for støtte til dansk skibsbevaring

John Walsted er ny sekretariatschef for Skibsbevaringsfonden i Horsens. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
John Walsted tiltræder 1. november stillingen som leder af sekretariatet i det statslige Skibsbevaringsfonden i Horsens.

HORSENS: Om en uges tid overtager John Walsted funktionen som sekretariatsleder af den statsfinansierede Skibsbevaringsfonden.

Bestyrelsens valg til posten skal ikke bevæge sig mange meter til sit nye job. Som skibshistorisk konsulent gennem godt fire år har John Walsted allerede base i fondens kontorlokaler i Horsens.

Formanden for Skibsbevaringsfonden, Sven Irgens-Møller, kalder udnævnelsen af John Walsted oplagt:

- Vores opgave er en blanding af kulturhistorie og praktik, og der har John noget godt med fra begge verdener. John er kommet på værfterne gennem mange år, og han har lært det praktiske bådhåndværk, siger Sven Irgens-Møller til Koøjet.

John Walsted er ud af en kendt bådeværft-slægt på Thurø og er dermed opvokset med fartøjer af træ.

Den nye leder af Skibsbevaringsfonden har en lang karriere i det maritime, bl.a. som leder af Danmarks Museum for Lystsejlads (dengang i Troense), driftschef på Fregatten Jyllands værft i Ebeltoft og konsulent på Hardanger Fartøyvernsenter i Norge.

John Walsted blev udlært bådebygger på sin fars, Aage Walsteds værft i Thurøbund i 1985.

Den maritime tilknytning til Øhavet er stadig stærk bl.a. i kraft af engageret, frivilligt virke for lystsejladsmuseet.

John Walsted afløser sin chef i Skibsbevaringfonden, Tom Rasmussen, der nu går på pension. Tom Rasmussen har været ansat i fonden gennem 19 år og afløste i sin tid den daværende leder, Jes Kromann.

En af John Walsteds første udfordringer bliver sammen med fondens formand at fastholde - eller styrke - fondens bevilling på finansloven.

Lederskiftet i Skibsbevaringsfonden markeres med en reception i Horsens tirsdag. John Walsted tiltræder som sekretariatsleder den 1. november.

Sven Irgens-Møller oplyser, at fondens bestyrelse har indledt processen med at finde en ny skibshistorisk konsulent efter John Walsted.

Skibsbevaringsfonden har hjemme på Sundvej 9 i Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Bygholm Sø klarede weekendens store mængder regn: Vi har været meget spændte

Annonce