Annonce
Horsens

Er medarbejdere forpligtet til at flytte med, hvis virksomheden flytter?

En flytning af et arbejdssted kan betragtes som en ændring af arbejdsvilkårene for de ansatte. Foto: Ievgen Chabanov, Colourbox
Annonce

Vi er en virksomhed, der altid har haft den samme fysiske beliggenhed. Vi ønsker nu at flytte virksomheden til nye lokaler, som er beliggende en time fra vores nuværende lokaler.

I den forbindelse er vi i tvivl om, hvilken betydning flytning af arbejdsstedet har for vores medarbejdere. Er medarbejderne forpligtede til at flytte med?

Svar:

Når en arbejdsgiver flytter arbejdsstedet, er der tale om en ændring af arbejdsvilkårene. Hvordan medarbejderne skal og kan forholde sig til denne ændring, afhænger af, om det er en væsentlig ændring.

Derfor skal der foretages en konkret vurdering af konsekvenserne for den enkelte medarbejder, blandt andet i forhold til transporttid og transportomkostninger. En ændring kan være væsentlig for én medarbejder, uden at være det for en anden.

Hvis flytningen af arbejdsstedet medfører, at en medarbejder får en øget transporttid på en time, vil flytningen udgøre en væsentlig ændring for denne medarbejder. En anden medarbejder bor muligvis tættere på det nye arbejdssted, og skal bruge 30 minutter mindre på transport til arbejde, hvorfor flytningen ikke udgør en væsentlig ændring af arbejdsvilkårene for denne medarbejder.

Ud over medarbejderens bopæl kan øvrige omstændigheder medføre, at selv mindre ændringer bliver væsentlige for medarbejderen. Det kan f.eks. være, hvis medarbejderen skal aflevere sit barn til pasning på et bestemt tidspunkt, eller hvis medarbejderen er afhængig af offentlig transport, og det nye arbejdssted er vanskeligt tilgængeligt med bus eller tog.

Hvis flytningen af arbejdsstedet ikke udgør en væsentlig ændring for medarbejderen, er denne forpligtet til at fortsætte ansættelsesforholdet.

Hvis flytningen derimod udgør en væsentlig ændring, er medarbejderen ikke forpligtet til at tåle ændringen og vil kunne anse sig som opsagt. Væsentlige ændringer sidestilles med en opsigelse af ansættelsesforholdet med tilbud om ny ansættelse på nye vilkår, hvorfor ændringen kræves varslet med medarbejderens individuelle opsigelsesvarsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce