Annonce
Horsens

Er du i familie med en frihedskæmper? Så vil kommunen gerne høre fra dig

Ved Klosterkirken i Horsens står en mindesten med navnene på nogle af de kendte lokale frihedskæmpere. Horsens Kommune vil gerne i kontakt med nogle af efterkommerne til frihedskæmperne. Foto: Horsens Kommune
Horsens Kommune har nu en liste på knap 20 lokale frihedskæmpere, der kan lægge navn til nye veje ved Nørrestrand. Men kommunen vil gerne tale med frihedskæmpernes efterkommere.
Annonce

Horsens: En række nye veje i det nye boligområde ved Nørrestrand skal opkaldes efter lokale frihedskæmpere. Det har politikerne i Horsens Kommune besluttet.

Og nu beder kommunen så borgerne om hjælp.

Indtil videre har kommunen haft kontakt til pårørende til fire lokale frihedskæmpere - Jørgen von Führen Kieler, Flemming von Führen Kieler, Egil Fussing og Viktor Fussing Rasmussen - som har sagt ja til, at navnene på deres familiemedlemmer må indgå i navnekataloget for den nye bydel.

Kommunen har dog - i samarbejde med bl.a. Horsens Museum - udarbejdet en længere liste med yderligere 14 navne, og det er disse 14, man nu søger efter pårørende til, lyder det fra Charlotte Pasgaard, der er afdelingschef i Byg, BBR og Erhverv.

Frihedskæmpere i Horsens

Horsens Kommune og Horsens Museum har udarbejdet en liste over lokale frihedskæmpere.

På listen er fire frihedskæmpere, hvor kommunen allerede har haft kontakt til pårørende, som har nikket ja til, at nye veje kan opkaldes efter dem. Det drejer sig om Jørgen von Führen Kieler, Flemming von Führen Kieler, Egil Fussing og Viktor Fussing Rasmussen.

På listen er yderligere 14 navne. Kommunen vil meget gerne i kontakt med efterkommere efter disse frihedskæmpere. Det drejer sig om:

Georg Walther Andersen (1920-1945)

David Vang Jensen (1925-1945)

Peer Borup (1921-1944)

Henning Grønlund Carlsen (1925-1944)

Ebbe Gylding Holmboe (1921-1944)

Arne Mikkelsen (1909-1945)

Otto Johansen Bogh (1917-1945)

Hans Jørgen Madsen (1922-1945)

Hans Zeuthen Engberg (1922-1945)

Svend Holm (1918-1945)

Rasmus Chr. Reeholm (1916-1945)

Verner Høj Nielsen (1924-1946)

Elsebet von Führen Kieler (1918-2006)

Bente von Führen Kieler (1920-2019)

- Det kan være et ret stort detektivarbejde at opspore efterkommerne, og der er en risiko for, at vi ikke kan finde en del af dem. Det kan f.eks. skyldes, at de har ændret efternavn, fordi de er blevet gift, og vi derfor har svært ved at finde frem til dem. Derfor vil vi gerne spørge offentligheden, som måske kan lede os på vej til flere efterkommere, siger Charlotte Pasgaard i en pressemeddelelse.

Hun påpeger også, at listen gerne må blive længere.

- Hvis der er frihedskæmpere, som endnu ikke er på vores liste, vil vi selvfølgelig også gerne høre det, forklarer hun.

Annonce

Kontakten er vigtig

Borgmester Peter Sørensen (S) understreger, at det er vigtigt for kommunen at komme i kontakt med efterkommerne, før man beslutter at navngive en vej.

- De skal selvfølgelig vurdere, om det er o.k., hvis vi ønsker at opkalde veje efter deres familiemedlemmer. Det skal give mening for de pågældende efterkommere, og derfor vil vi selvfølgelig gerne høre, om de synes, det er en god idé, siger Peter Sørensen.

Er du efterkommer af en frihedskæmper, hører kommunen meget gerne fra dig på bbr@horsens.dk.

Første etape af den kommunale udstykning i Nørrestrand er i øjeblikket ved at blive byggemodnet. Forventningen er, at den første vej i udstykningen kan blive navngivet i år. Efter planen skal der på sigt bo op mod 9000 mennesker i den nye bydel ved Nørrestrand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Tømrer-lærling fik sølvmedalje

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Annonce