Annonce
Debat

Er det ikke for hurtigt at afskrive Kristian Jensen?

Debat: 12. august bringer Avisen Danmark et indlæg af Uffe Clausen, hvor han på vanlig vis nedgør personer, der har en anden opfattelse end ham. Han argumenterer ikke imod personens synspunkter, han forsøger blot at foretage et karaktermord på personen.

I det aktuelle indlæg er det Britta Schall-Holberg, det går ud over. Hendes "forbrydelse" er, at hun har appelleret for mere anstændighed i Venstres politik og en besinden-sig-på Venstres grundholdninger. Og det er selvfølgelig slemt, hvis man har lagt sit lod hos Venstres nuværende formand og hans støtters politiske kompas. Men det kan jo være, at Britta Schall Holbergs mange appeller kommer til at bære frugt.

Uden at være venstrekvinde undrer det mig meget, at politiske kommentatorer og medier har så travlt med at fokusere på, at Kristian Jensen blev sat på plads, og nærmest afskriver ham både som næstformand og kommende formand. Så har man ikke hørt ordentlig efter.

Kristian Jensen sagde på pressemødet efter sommergruppemødet, at han beklagede, at hans politiske analyse blev offentliggjort i Berlingske og ikke først overfor gruppen. Han afsværgede ikke sin politiske analyse, som jo reelt var et angreb på dels den kurs, Venstres formand havde lagt og dels en påpegning af, af Venstres formand havde været illoyal mod sin næstformand ved ikke at inddrage ham i den politiske kovending under valgkampen.

Når han ikke afsværger sin analyse, så er det vel, fordi den har vundet genklang hos en stor del af Venstres folketingsgruppe. Det støttes af, at da Bertel Haarder bliver bedt om at forholde sig til Claus Hjort Frederiksens krav om Kristians Jensens afgang som næstformand, udtaler, at det slet ikke var gruppens konklusion. Læg hertil, at Venstres formand ikke kunne få sin kandidat til gruppenæstformand valgt.

Hele Claus Hjort Frederiksens ageren umiddelbart efter sommergruppemødet - og her efterfølgende, hvor han er voldsomt illoyal mod Kristian Jensen, og formentlig også mod flertallet i folketingsgruppen, er jo er forsøg på at erobre den offentlige dagsorden i Venstres bagland, så diskussionen alene skal have fokus på udskiftningen af næstformanden og ikke formanden.

Gad vide om han lykkes med det?

Annonce
Eva Pilgaard Haue
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Troels Lund Poulsen om finanslov: Det bliver en dyr omgang for lokale virksomhedsejere

Læserbrev: Den finanslov, som regeringen sammen med resten af venstrefløjen præsenterede forleden aften, bliver en dyr omgang for Danmark. I særdeleshed bliver den dyr for virksomhedsejere, der er placeret i landdistrikterne, for aftalen indebærer nemlig en tredobling af arveafgiften. Det betyder, at det kommer til at koste dyrt, hvis du ønsker at foretage et generationsskifte på din familieejede virksomhed. En virksomhed, du og din familie har startet. En virksomhed, du har betalt skat af. En virksomhed, der har skabt arbejdspladser. En virksomhed, der har skabt lokal vækst. Jeg synes ganske enkelt ikke, at et sådant indgreb er rimeligt over for de hårdtarbejdende danskere, der hver dag bidrager til at holde samfundets hjul kørende, og som nu ønsker at videregive deres hårde slid til en søn eller datter. Jeg synes ikke - modsat regeringen og co. - at en håndværksmester i en lokal vvs-virksomhed i Hedensted Kommune eller en bagermester med forretning i Horsens Kommune skal brandbeskattes, hvis de ønsker at foretage et generationsskifte. Det går ud over virksomhedernes kapital, og det kommer til at koste arbejdspladser og vækst - især i landdistrikterne. Det skader både den enkelte forretningsdrivende og hele Danmark. Jeg undres over, at regeringen og dens støttepartier har valgt at inkludere en tredobling af arveafgiften i deres finanslovsaftale. For det er ikke kun mig, Venstre og flere andre partier i blå blok, der har varslet imod et sådant indgreb. Også DI og Dansk Erhverv har advaret imod konsekvenserne ved at hæve arveafgiften for generationsskifte i familievirksomheder. Og så sent som i oktober udtrykte også fagbevægelsen i form af 3F og Dansk Metal bekymring ved at hæve afgiften. Det er bekymrende, at vi har en regering, som ikke lytter, når så mange store aktører på området råber vagt i gevær. Og det er bekymrende, at vi har en regering, som ikke ønsker vækst og velstand i hele landet. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at blå blok trækker i en anden retning, så det bliver nemmere og billigere at være virksomhedsejer frem for sværere og dyrere.

Erhverv For abonnenter

Vil genoplive dødt fag, så produktionen kan hives hjem

Annonce