Annonce
Brevkasse

Er det et problem, at min mand står alene på skødet?

Kan det betyde noget, at kun min mands navn står på skødet til vores hus, hvis vi en dag bliver skilt? Sådan spørger en læser. Foto: Colourbox
Annonce

Min mand og jeg har været gift i 15 år. Vi har fælleseje i vores ægteskab og er enige om, at vi skal dele det hele, hvis vi går fra hinanden.

Det er midlertidig kun min mand, der står på skødet af huset, og flere har sagt til mig, at det kan få betydning for mig ved en skilsmisse. Er det rigtigt?

Hustruen

Annonce

Svar

Når du og din mand er gift med hinanden og har almindelig delingsformue (det tidligere fælleseje hedder nu delingsformue), skal I i tilfælde af skilsmisse dele nettoværdien af det, I hver især ejer.

Hvis man derfor forestiller sig, at din mand ejer huset, som eksempelvis er 2 millioner kroner værd, og at I har en gæld, som I formentlig begge hæfter for på 1,2 million kroner, vil friværdien altså være 800.000 kr.

Skal du og din mand skilles, vil I hver få 400.000 kr., og i den situation har det ikke betydning, at det kun er din mand, der står på skødet, bortset fra at han vil have førsteret til at vælge at blive i huset, fordi han står som ejer. Du skal dog have din halvdel alligevel.

Der kan imidlertid være et problem, hvis din mand eksempelvis driver selvstændig virksomhed og på tidspunktet for jeres skilsmisse har en kassekredit i virksomheden på 800.000 kr. Hvis vi forestiller os, at virksomheden i øvrigt ikke repræsenterer en værdi, vil hans gæld på 800.000 kr. skulle fratrækkes i friværdien i huset, og din mands bodel vil herefter være 0 kr.

I den situation vil du altså ikke få de 400.000 kr., fordi din mands gæld vil blive modregnet inden delingen af friværdien i huset. Havde du i den forbindelse ejet halvdelen af huset, ville din mand have haft en negativ bodel på minus 400.000 kr., som du ikke skulle hæfte for, hvis du ikke havdeunderskrevet på kassekreditten i virksomheden.

Din nettobodel havde været positiv med 400.000 kr. svarende til halvdelen af husets friværdi, og du ville i så fald skulle have afleveret 200.000 kr. tilham.

Svaret på dit spørgsmål, er derfor ikke helt entydigt, men for langt de fleste familier, hvor der kun er fælles gæld, har det ikke så stor betydning, at det kun er den ene, der står på skødet.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Horsens

Positive tendenser i Horsens Kommune: Smittetal falder for første gang i en uge

Annonce