Annonce
Ikast-Brande

Er der overhovedet plads til de ældste elever på skolerne?

Skoleleder Karl Plougstrup-Petersen fra Nørre Snede Skole mener, at skolen godt kan huse de ældste elever, hvis det bliver aktuelt. Foto: Peter Hald
Nogle skoler kan skaffe plads til de ældste elever, hvis det bliver aktuelt. Andre kan ikke.
Annonce

Ikast/Brande: Danmarks Lærerforening og Skolelederforeningen anbefaler, at de ældste årgange ikke kommer i skole på denne side af sommerferien med de nuværende retningslinjer på grund af manglende plads. Avisens rundspørge til samtlige fri- og folkeskoler i den sydlige del af Ikast-Brande Kommune gav vidt forskellige svar på, hvor mange af de ældste elever, skolerne kan få plads til, hvis det bliver aktuelt.

Kim Lerche, skoleleder på Gludsted Friskole, har ikke plads til flere elever med de nuværende retningslinjer. Han er imidlertid helt klar på at finde en løsning, hvis det bliver aktuelt.

- Vi skal ud at leje lokaler, men det er vi klar til. Vi vil rigtig gerne have vores store elever tilbage på skolen, understreger han.

Morten H. Christensen, viceskoleleder på Ejstrupholm Skole, vurderer, at skolen maksimalt kan finde plads til 1-2 klasser mere. På 6.-9. årgang har skolen i alt cirka 110 elever, og at det skulle kunne lade sig gøre at finde lokaler til dem, betegner Morten H. Christensen som ”helt utænkeligt”, med mindre man indfører en ordning, hvor der undervises i toholdsskift.

En mulig model kunne være, at de små klasser går hjem til middag, hvorefter de ældste klasser efter en grundig rengøring kan overtage klasselokalerne om eftermiddagen.

Kent Lykke er skoleleder på Uhre Friskole. Han vurderer, at der – selv med de nuværende retningslinjer – godt kan findes plads til samtlige elever, også de 75, der går i 6.-9. klasse, som i øjeblikket undervises hjemmefra. Friskolen har netop fået udvidet sit overdækkede areal med det telt, som normalt benyttes i forbindelse med Uhre Marked, en udvidelse på ca. 180 kvadratmeter.

Annonce

Ikke plads til flere i Klovborg og Thorlund

Fra Klovborg Friskole lyder meldingen, at der ikke er plads til flere elever med de nuværende retningslinjer. Ud af skolens godt 100 elever går knap 40 i de ældste klasser, og dem har man ikke umiddelbart mulighed for at rumme på friskolen.

Samme melding kommer fra skoleleder Søren Falsig på Thorlund Friskole. På spørgsmålet om, hvor mange af de ældste elever, man har plads til med de nuværende retningslinjer, lyder svaret kort og kontant: ”Ingen”.

- Vi bruger det hele, siger Søren Falsig. Han oplyser, at der er tale om ca. 30 elever på skolens 6.-9. årgang, som i øjeblikket bliver undervist derhjemme.

På Nørre Snede Skole er der plads:

- Umiddelbart kan vi godt have dem, lyder det derimod fra Karl Plougstrup-Petersen, der er skoleleder på Nørre Snede Skole.

Han ser faktisk de største udfordringer på den næsten nyrenoverede skole som udearealerne og antallet af håndvaske, hvis de cirka 100 elever i 6.-9. klasse vender tilbage til skolen, som lige nu har omkring 180 elever fra 0.-5. årgang i bygningerne.

Annonce

Hallerne en mulighed

Fra områdets største skole, Præstelundskolen i Brande, oplyser skoleleder Klaus Toft Høg, at skolen med de nuværende rammer næsten er fyldt op. Præcis som på Ejstrupholm Skole vurderer han, at der kan findes plads til yderligere en-to klasser i de eksisterende lokaler.

- Hvis vi skal modtage flere elever fysisk, skal rammerne enten ændres (kravet til afstand mindskes), eller vi skal have fundet andre lokaliteter i byen til eleverne, oplyser han og nævner Brande Hallerne som en mulighed.

På Dalgasskolen og Blåhøj Skole er man i den specielle situation, at man allerede næsten har alle eleverne tilbage. Eneste undtagelse er 6. årgang, og de vil ifølge de to skolers fælles skoleleder Susanne Rasmussen kunne huses forsvarligt på begge skoler.

- Der ville blive brug for toiletvogne for, at kunne lever op til sundhedsstyrelsen krav, og det ville give flere pædagogiske og bemandingsmæssige opgaver at rykke rundt, men rent fysisk ville de kunne placeres, oplyser hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce