Annonce
Hedensted

Er der mårhunde i fugleparadis, skal de kæmpe for deres liv

Mårhunden er en invasiv art, som gør stort indhug i fuglelivet. Derfor er den erklæret uønsket i den danske natur. Arkivfoto

Uldum Kær Jagtforening vil forsøge at opspore og bekæmpe mårhund. Endnu har jægerne ikke fanget noget i kæret.

Annonce

Uldum: Hvis der findes mårhunde i Uldum Kær, må de nu kæmpe for deres liv.

Uldum Kær Jagtforening, der har det overordnede ansvar for jagten i kæret, har iværksat et større arbejde for at finde ud af, om den invasive dyreart huserer i området.

- Der er set spor og efterladenskaber efter mårhund i kæret, men vi har endnu ikke fundet nogen eller dokumenteret dem på video, fortæller Michael Døssing fra Uldum Kær Jagtforening, der er temmelig sikker på, at der er mårhund i kæret.

Jeg håber, at kampen mod mårhunden kan åbne for samarbejde på tværs af jagtforeningerne, fordi vi jægere har tendens til konkurrence mellem jagtterritorier.

Rasmus Martinsen, Uldum Jagtforening
Annonce

Fære ænder

Jægerne har nemlig kunnet konstatere, at andebestanden i kæret er faldet.

- Vi kan se det, når vi kommer rundt, og vi ved, at de ænder, der blev sat ud om efteråret, var væk i løbet af 14 dage, fortæller Michael Døssing.

I forvejen bekæmper jagtforeningen mink, der også et et problem, men der er 46 fælder til mink, så jægerne er temmelig sikre på, at det ikke er mink, der grovæder ænderne. Tilbage er odderen, som er fredet, og så mårhunden.

- Vi har lavet en foderplads, hvor vi forsøger at lokke mårhuden til. Vores vildtkamera har endnu ikke fanget mårhunden på film, kun ræve og grævlinger, men vi sætter kameraer op andre steder, blandt andet ved et stort rævegravskompleks, hvor vi har mistanke om, at de er, siger Michael Døssing.

Uldum Kær er et fugleeldorado, og dermed også et stort, potentielt spisekammer for den hurtigt formerende mårhund.

Annonce

Inspiration fra Rårup

Arbejdet med at bekæmpe mårhund er kommet i gang, efter de lokale jagtforeninger forleden arrangerede et foredrag om mårhund. Her fortalte Peder Jensen fra Rårup Jagtforening om, hvad man kan gøre for at komme mårhunden til livs.

- Aftenen har givet de lokale jægere inspiration til at være mere opsøgende i forhold til mårhunde. Jeg håber også, at bekæmpelsen af mårhund kan gøre, at vi kommer til at samarbejde på tværs af jagtområder, siger Rasmus Martinsen fra Uldum Sogns Jagtforening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce