Annonce
Juridisk brevkasse

Er der faldgruber, når man leaser en bil?

Advokat Anne Koch og advokat Jens Glavind besvarer spørgsmål sendt pr. brev til advokatkontoret LRP, Løvenørnsgade 17, eller pr. mail til jg@lr-p.dk. Arkivfoto

Når min gamle bil skal udskiftes, overvejer jeg at lease i stedet for.

Jeg har dog hørt, at man kan få nogle ubehagelige overraskelser, når man leverer bilen tilbage eller vil ud af aftalen før tid. Hvordan kan jeg sikre mig mod dette?

Svar:

Annonce

En leasing-aftale er en helt almindelig kontrakt mellem to parter.

De vilkår og betingelser, der gælder for din leasingaftale, fremgår således af kontrakten. Det er meget vigtigt, at du læser den grundigt igennem, da der kan være stor forskel på, hvad leasing-aftalerne omfatter herunder også med hensyn til opsigelse og bindingsperiode.

Det kan ofte være meget fristende at lease en ny bil på tilsyneladende favorable vilkår, men man er ofte bundet i flere år, og det kan koste en formue at komme ud af aftalen før tid.

Der findes flere forskellige leasingformer, og det kan være meget forvirrende at skaffe sig et overblik over, hvad forskellen er på de enkelte leasingformer.

Som du selv nævner, skal du være særligt opmærksom på, hvilke forpligtelser du har ved udløbet af leasingaftalen - i nogle leasingaftaler er der blandt andet pligt til at købe bilen, eller man skal måske selv stå for at finde en køber.

Derfor: Sæt dig godt ind i vilkårene, før du skriver under på din en leasingaftale. Du skal have fokus på bindingsperiode, hvor lang tid du er bundet, opsigelsesvarsel, om aftalen indbefatter løbende service og dækskifte og mange andre ting.

Sidst men ikke mindst kan det være en meget dyr fornøjelse at skulle betale for en masse småreparationer, når bilen leveres tilbage.


... det kan koste en formue at komme ud af aftalen før tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce