Annonce
Debat

Er der én ting, som Horsens mangler, er det en skøjtehal

Annonce

Læserbrev: Snart skal det samlede byråd i Horsens drøfte næste års budget. Og er der én ting, som Horsens mangler, er det en skøjtehal.

Gorm Flagstad. Arkivfoto

Det er nu mere end 60 år siden, at daværende Sportssammenslutningen og Horsens Byråd intenst drøftede opførelse af en hal. Man tog på studietur til Finland for at se på skøjtehaller.

I spidsen for delegationen var den populære socialdemokratiske borgmester Robert Holm, som interesserede sig meget for sport.

I Danmark er der 17 skøjtehaller, og flere er på vej. Skøjtesæsonen i de danske haller løber typisk fra august til april/maj.

I Horsens, foran det nye rådhus, er der fra begyndelsen af december til slutningen af februar en udendørs skøjtebane til stor glæde for såvel store som små. Men vejret er ikke altid med skøjteløberne, og nogle dage er det umuligt at skøjte på grund af silende regn.

Mange byer - mindre end Horsens - har en skøjtehal. Og det vil være helt naturligt, at en by af Horsens' størrelse på ca. 60.000 indbyggere og med et opland på over 120.000 mennesker har en skøjtehal. En hal, der økonomisk vil kunne hvile i sig selv.


Hvor skal skøjtehallen så placeres? Det kan være et sted nær Campus-grunden. Så kan de mange studerende, undervisere med flere let benytte hallen.

Gorm Flagstad


Hvor skal skøjtehallen så placeres? Det kan være et sted nær Campusgrunden. Så kan de mange studerende, undervisere med flere let benytte hallen. Og det vil også være nemt for andre på grund af placering nær banegården og busstationen.

Hvor skal pengene komme fra til en skøjtehal, der vil koste et sted mellem ca. 36 mio. kr. og 69 mio. kr.? (afhænger af kvalitet og det antal tilskuere, som kan lukkes ind i hallen). Her kommer naturligvis private midler og fonde ind i billedet samt Horsens Kommune.

Fra det øjeblik byrådet siger ja til en skøjtehal, og til den står klar til indvielse, vil der gå ca. 17 måneder.

Når andre byer kan gøre det, så kan vi også her i Horsens, "hvor vi løfter i flok".

Der skal være valg til byrådet næste år, og hvad vil være mere naturligt end at sætte X ved en skøjtehal?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Tirsdagens corona-tal: Høje smittetal i Aarhus og Odder vækker bekymring i Horsens Kommune

Annonce