Annonce
Erhverv

Entreprenørafdelingens opgaver sendes i udbud samlet

Flere kommunale entreprenøropgaver skal udbydes. Faktisk bliver samtlige opgaver fra kommunens entreprenørafdeling sendt i udbud. Arkivfoto: Hans Østergaard
Flere kommunale opgaver kan blive overtaget af private firmaer.
Annonce

Ikast/Brande: De velkendte positioner blev endnu engang ridset op, da byrådet på sit seneste møde skulle tage stilling til, om Ikast-Brande Kommunes entreprenørafdelings opgaver skal sendes i udbud.

De borgerlige partier forventer en besparelse på øvelsen, mens socialdemokraterne frygter, det er spild af penge, og at fleksibiliteten kan gå tabt.

Det er hovedessensen af den debat, der har kørt, siden spørgsmålet første gang blev behandlet politisk i august. At socialdemokraterne er imod og de øvrige partier er for forslaget, er der således ikke noget nyt i, men på baggrund af en anbefaling fra entreprenørafdelingens MED-udvalg erklærede Socialdemokratiet sig enig i, at det er bedre at sende alle afdelingens opgaver i udbud samlet i stedet for i mindre bidder, når der nu engang er et flertal for at konkurrenceudsætte området.

- Fordelen ved at tage det hele på en gang er, at vi laver mindst mulig ”støj”, argumenterede Venstres Henrik Engedahl, der er formand for teknik- og miljøudvalget, og selvom Socialdemokratiets Birthe Sørensen var enig i, at skal det gøres, skal det gøres samlet, var hun og hendes partifæller uforandret imod overhovedet at sende opgaverne i udbud.

- Jeg har svært ved at se, at det ikke giver serviceforringelser, når firmaerne som en selvfølge skal tjene penge på opgaverne, sagde hun og nævnte endnu engang udliciteringen af den kommunale rottebekæmpelse som et eksempel, hvor det ikke har været en succes at privatisere.

Annonce

Hellere cykelstier

Birthe Sørensen, der også er formand for arbejdsmarkedsudvalget, fremhævede samarbejdet mellem entreprenørafdelingen og arbejdsmarkedsafdelingen, som i mange år har haft stort udbytte af at ansætte borgere på kanten af arbejdsmarkedet i forskellige typer skåne- og nyttejob, og så hellere den halve million, der i første omgang skal bruges på at beskrive entreprenørafdelingens arbejdsopgaver, brugt på trafiksikkerhed og cykelstier.

- Når udbudsmaterialet er beskrevet, er det vigtigt og et must for os, at det indeholder sociale klausuler, og at medarbejderne får ordentlige løn- og arbejdsforhold, fastslog socialdemokraten.

Dansk Folkepartis Trine M. Kristensen ville ikke forholde sig til, om det er en god ide eller ej, eftersom den beslutning allerede var taget, men hun ville gerne være med til at sikre, at det sker på en ordentlig måde.

Annette Mosegaard (K) ville gerne vide, om ansatte på særlige vilkår også er omfattet af reglerne for virksomhedsoverdragelse. Er der tale om et reelt ansættelsesforhold, er det tilfældet, bekræftede borgmester Ib Lauritsen (V).

Fælleslistens Henrik Kraglund så gerne en successiv overdragelse af opgaverne, men bakkede 100 procent op om medarbejdernes ønske, og dermed blev forslaget om at sende samtlige entreprenørafdelingens opgaver i udbud i et hug vedtaget med 17 stemmer mod Socialdemokratiets seks.

Samlet set løber entreprenørafdelingens årlige budget op i cirka 47 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce