Annonce
Horsens

Enkelte siger nej, i Horsens siger de ja: Trods afstandskrav starter spejderlivet igen i denne uge

De Grønne Pigespejdere er klar til genåbning af udendørslivet i denne uge - også i Horsens-afdelingen. Meldingen er den samme fra Karen Jeppe Gruppe, der bruger uge 9 og 10 til genåbning. Pressefoto: De Grønne Pigespejdere
I både Karen Jeppe Gruppe og hos De Grønne Pigespejdere er der glæde over at kunne starte udendørs aktiviteter igen i denne uge. Det giver mening trods afstandskrav, lyder det lokalt.

Horsens: - Jeg skal virkelig beherske mig for ikke at kramme dem.

Carrie Harritsø, gruppeleder for Karen Jeppe-spejderne i Horsens, glæder sig i dén grad til at byde eleverne velkommen tilbage i denne og næste uge.

Meldingen er den samme for De Grønne Pigespejdere, der melder klar til at tænde op i bålet og mødes i grupper på op til 25 startende fra 1. marts.

- Spejderne trænger til at være sammen, og vi ledere står klar til at give plads til snak og høre, hvordan spejderne har haft det under nedlukningen. Derudover har vi til de første møder forberedt lækkerier på bål. Perioden er blandt andet blevet brugt på at købe nyt bålgrej, fortæller Susan Skytte, gruppeleder hos pigespejderne, i en pressemeddelelse.

Annonce

Mikrospejdere mødes tirsdag

Ikke alt er som før corona. Reglerne lyder på to meters afstand, når spejderne for eksempel sidder ned, godt med håndsprit og grupper bestående af maksimalt 25 personer. Desuden foregår alle aktiviteter bortset fra toiletbesøg udendørs.

Carrie Harritsø og kollegerne i Karen Jeppe Gruppen byder velkommen til mikroerne som de første tirsdag. Nogle starter i denne uge, andre må vente til uge 10. De enkelte gruppeledere orienterer medlemmer og forældre.


Ingen har i hvert fald skrevet: Hvad har I gang i? Vi skal nok lytte til bekymringer.

Carrie Harritsø, gruppeleder


- Vi er klar, fastslår Carrie Harritsø.

Kravet om to meters afstand har fået en ulvegruppe på Aarhus-kanten til ikke at starte op i denne uge. Her mener man ikke, at afstandskravet kan overholdes - hverken mellem børnene eller mellem børn og ledere.

Annonce

- Vi lytter til bekymringer

Ifølge Carrie Harritsø gælder to meter-kravet ikke legeaktiviteter, hvor man gerne må komme tættere på hinanden. Blot skal man være ekstra opmærksom på hygiejnen.

- To meter-kravet har vi arbejdet med før, siger gruppelederen.

- Er forældrene trygge?

- Ingen har i hvert fald skrevet: Hvad har I gang i? Vi skal nok lytte til bekymringer, hvis der for eksempel er familiemedlemmer, der skal passes ekstra på, siger Carrie Harritsø.

Nogle af spejdergrupperne tæller normalt flere end 25, men der er plads og ledere nok til at dele dem op.

Spejderne må igen mødes

Fra 1. marts indføres en undtagelse fra det generelle forsamlingsforbud, som gør, at det er muligt at samles 25 personer til udendørs spejderaktiviteter.

De vigtigste punkter er ifølge Det Danske Spejderkorps:

Undtagelsen gælder også voksne.

Det bør tilstræbes at holde to meters afstand.

Man må gerne overnatte.

Man må gerne benytte toiletfaciliteter i hytten.

Man må gerne afholde flere opdelte samtidige arrangementer med effektiv adskillelse før/under/efter.

Der er ikke særlige krav til at kunne fremvise negativ test og heller ikke særlige krav til brug af mundbind udendørs.

Annonce

Spejderliv på nettet

Under den hårdere nedlukning i de seneste par måneder er spejderlivet foregået via Facebook Live for de yngste og Teams-træf og lignende for de ældre og lederne.

Pigespejderne i Horsens har benyttet corona-nedlukningen til indkøb af nyt bål-grej, fortæller gruppeleder Susan Skytte. Pressefoto: De Grønne Pigespejdere

Det gælder også hos De Grønne Pigespejdere:

- Det har været vigtigt for os - midt i den her underlige tid - at vise vores spejdere, at vi stadig er her. Det har givet en følelses af noget normalitet, lyder det fra Susan Skytte.

Eksempler er online banko, digitale skattejagter og aktivitetspakker til børnene med materialer og overraskelser.

Annonce

- Man bli'r så skuffet...

Karen Jeppe Gruppe har haft fokus på at levere en god oplevelse nu og her - mere end at planlægge en masse scenarier, der måske aldrig ville kunne realiseres.

- Jeg har valgt at lade være med at tro på noget. Man bliver så frygtelig skuffet, siger Carrie Harritsø.

Et større arrangement 20. marts tvivler hun på. I slutningen af april venter et af årets højdepunkter i form af Sct. Georgsdag. Her må tiden vise, om spejderne kan give den maksimal gas eller må nøjes med en online-løsning som i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Skuddræbt kvindes kolleger i mindeord: Vi savner hendes hjertevarme, smil, latter og dejlige humor

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce