Annonce
Horsens

Enigt hospitalsudvalg: Nu skal fordele og ulemper ved lavdosis CT-skanninger af lunger dokumenteres

Henrik Gottlieb Hansens (billedet) og Ib Bjerregaards forslag om at bruge penge på at undersøge fordele og ulemper ved lavdosis CT-skanning fik fuld opbakning i hospitalsudvalget. Foto: Region Midtjylland
Annonce

Regionen: Nu skal der iværksættes en såkaldt medicinsk teknologivurdering (MTV) af brugen af lavdosis CT-skanninger i forbindelse med diagnosticering af symptomer fra brystregionen.

Fordele og ulemper ved anvendelsen af lavdosis CT har været genstand for faglige diskussioner i årevis, og sidste forår var Silkeborg-sygehusets systematiske brug af denne form for billeddiagnostik medvirkende årsag til, at den gennem mange år ledende overlæge på Diagnostisk Center i Silkeborg, Ulrich Fredberg, måtte forlade sin stilling.

Senere har Sundhedsstyrelsen præciseret, at systematisk brug af lavdosis CT ikke må finde sted, idet sikkerheden ikke er ordentligt dokumenteret. Styrelsen pegede - i øvrigt ligesom flere eksperter før den - på, at eksempelvis en MTV kunne klarlægge fordele og ulemper.

Det fik i sidste uge formand for regionens hospitalsudvalg Henrik Gottlieb Hansen (S) til sammen med sin næstformand Ib Bjerregaard (V) - samt med begge partigrupper i ryggen - at foreslå, at man brugte den million kroner, en MTV vil koste, og således få lagt låg på den ellers endeløse diskussion.

Forslaget blev mandag behandlet i hospitalsudvalget, hvor der var fuld opbakning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Pludseligt dyk i populær uddannelse: - Det er mærkeligt, men der skal være plads til svigt

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Annonce