Annonce
Horsens

Enigt byråd: Alle kan byde på at drive pølsevogn på Torvet

Alle partier blev mandag enige om en løsning, som giver alle mulighed for at byde ind på at drive pølsevogn på Torvet, også den nuværende bestyrer af pavillonen, Tung Nguyen, som står nummer to fra venstre. Her ses han sammen med Michael Nedersøe (DF) til venstre, på sin højre side har han Esben Hedeager (K) og i forgrunden Niels Peter Bøgballe (S). Arkivfoto: Michael Svenningsen
Efter tovtrækkeri og uenighed er der nu en afslutning på sagen om pølsevognen på Torvet. Borgmesterens forslag om en stadeplads, alle kan byde ind på, blev enstemmigt vedtaget i byrådssalen mandag.

Horsens: For 14 dage siden vedtog S-flertallet i kommunens plan- og miljøudvalg, at der skulle etableres en ny 12-15 kvadratmeter permanent madbod og et toilet på Torvet i Horsens til den nette sum af 1,25 millioner kroner.

Den løsning ville have betydet, at Tung Nguyen, der driver madboden i dag, skulle afhænde sin noget større pølsepavillon og i stedet overveje at byde ind på at drive den kommunalt ejede madbod. V, DF og K mente dengang, at man skulle nøjes med toilettet og en stadeplads. Derfor bad Michael Nedersøe (DF) efterfølgende om at få sagen behandlet i byrådet.

Men helt usædvanligt gik borgmester Peter Sørensen (S) personligt ind i sagen for en uge siden. Han underkendte det socialdemokratiske flertal i plan- og miljøudvalget og stillede i stedet et ændringsforslag, som gav Tung Nguyen mulighed for at byde ind på at flytte sin pavillon til en ny placering på Torvet.

I borgmesterens ændringsforslag skal en såkaldt fast stadeplads nemlig sættes i udbud, og alle bud, der overholder lokalplanens krav om blandt andet størrelse og udseende, kan komme i betragtning.

Mandag aften skulle byrødderne så stemme om borgmesterens ændringsforslag, og nu var enigheden pludselig til at tage og føle på.

- Jeg har forsøgt at sammenskrive et ændringsforslag. Og jeg har fået en tilbagemelding om, at alle partier står bag det, lagde borgmesteren ud.

Annonce

- Det er en sag, der er trukket for langt ud. Jeg valgte at bruge standsningsretten og sende den i byrådet, og vi i DF kan godt se os selv i den her aftale. Vi ser nu frem til hurtig afslutning på sagen.

Michael Nedersøe (DF)

Liberal tak til DF

Oprindelig var DF's Michael Nedersøe manden, der fik pølsevognen i byrådssalen, og han var tilfreds med det nye forslag.

- Det er en sag, der er trukket for langt ud. Jeg valgte at bruge standsningsretten og sende den i byrådet, og vi i DF kan godt se os selv i den her aftale. Vi ser nu frem til hurtig afslutning på sagen, lød det.

Efterfølgende rejste partierne sig på skift og gav deres opbakning.

- Vi støtter op om forslaget, lød det fra venstres gruppeformand Martin Ravn.

- Vi kan også tilslutte os forslaget, var meldingen fra SF’s Paw Amdisen, som også udtrykte stor begejstring for, at et offentligt toilet var tænkt ind.

Og selv den socialdemokratiske byrådsgruppe, hvis forslag blev underkendt for kun en uge siden, var tilsyneladende godt tilfreds med borgmesterens løsning.

- Vi har drøftet forslaget, og vi kan varmt tilslutte os, sagde gruppeformand Andreas Boesen (S).

Liberal Alliances Jakob Bille var også fuldt ud tilfreds med forslaget og havde derudover roser til Michael Nedersøe (DF).

- Tak, fordi du bragte det ind i byrådssalen. Vi er jo nogen, der ikke sidder i plan- og miljøudvalget, og nu har vi fået mulighed for at give vores syn på sagen, sagde han og fortsatte:

- Vi er glade for, at denne løsning giver lige vilkår for alle, specielt når den lever op til lokalplanen. Og så synes jeg også, vi skal lukke den pølse-gate, lød hans lidt muntre afslutning.

Dermed blev forslaget stemt igennem af et enigt byråd, og nu kan alle interesserede byde ind på at drive pølsevogn på Torvet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Beboer i Østerbo i Vejle: Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på

Læserbrev: Rygning er farligt, passiv rygning er farligt. Det er der ikke nogen tvivl om. Derfor er det helt uforståeligt, at Østerbo ikke har taget højde for, at tobaksrøg, mados og andre lugte uhindret stiger op gennem det nye ventilationsrør for til sidst at ende i de øverste lejligheder. Ifølge planen skulle opsætningen af det nye ventilationssystem tage 17 dage for en opgang. Fire en halv måned senere er ventilationssystemet stadig ikke taget i brug, og passiv rygning er blevet et stort og farligt problem. Desværre er det ikke kun ventilationssystemet, der tager alt for lang tid, det gør alle de andre arbejder også. Et andet eksempel er udskiftningen af fire indvendige døre, der ifølge planen skulle tage halvanden dag for en lejlighed. Fire måneder senere er dette arbejde heller ikke færdigt. "Hvorfor får de aldrig gjort noget færdig?", spørger alle. Direktørerne og projektlederne i Casa og Østerbo kan prøve at spørge deres egne familier, hvad de vil sige til, at de kan forvente, der kan komme fremmede og låse sig ind på alle tider af dagen de næste fire måneder, hvis de bestiller håndværkere til at lave et arbejde, der kan gøres på halvanden dag. Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på. Håndværkerne bliver sendt rundt for at reparere ting, der er ordnet, og andre ting bliver ikke ordnet, fordi de glemmes, og sådan fortsætter det i månedsvis. Håndværkerne bliver frustrerede og stressede, og beboerne mistrives i en sådan grad, at det fører til trusler mod håndværkerne - noget, Casa og Østerbo let kan forebygge med lidt omtanke og respekt. Alle har ret til respekt for privatliv, familieliv og hjem ifølge FN's menneskerettigheder, Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og grundloven, og målet helliger ikke midlet. Når vi har rettigheder, har andre pligter, og selvom tilgængelighedsprincippet til vore hjem blev ændret, da vi stemte ja til renovering, har vi stadig krav på respekt for hjem og privatliv. Casa skal naturligvis ikke have adgang til vore hjem længere end højst nødvendigt. Østerbo bliver nødt til at tage beboerne alvorligt og også lære at informere på en konkret og fyldestgørende måde, så vi ikke gang på gang bliver taget med bukserne nede, også i vore egne badeværelser, når der pludselig står fremmede i hjemmet. Beboerhåndtering og fagtilsyn består i, at beboerne skal henvende sig til Østerbo, men der er intet proaktivt tilsyn i lejlighederne. Henvendelserne fører sjældent til andet end en sludder for en sladder, og fem måneder efter min henvendelse har jeg stadig ikke fået svar fra Østerbo. Alt for mange har den oplevelse. Vi håber, Casa og Østerbo lærer af deres fejl og ændrer strategien for de sidste boligblokke.

Annonce