x
Annonce
Horsens

Enigt byråd: Alle kan byde på at drive pølsevogn på Torvet

Alle partier blev mandag enige om en løsning, som giver alle mulighed for at byde ind på at drive pølsevogn på Torvet, også den nuværende bestyrer af pavillonen, Tung Nguyen, som står nummer to fra venstre. Her ses han sammen med Michael Nedersøe (DF) til venstre, på sin højre side har han Esben Hedeager (K) og i forgrunden Niels Peter Bøgballe (S). Arkivfoto: Michael Svenningsen
Efter tovtrækkeri og uenighed er der nu en afslutning på sagen om pølsevognen på Torvet. Borgmesterens forslag om en stadeplads, alle kan byde ind på, blev enstemmigt vedtaget i byrådssalen mandag.

Horsens: For 14 dage siden vedtog S-flertallet i kommunens plan- og miljøudvalg, at der skulle etableres en ny 12-15 kvadratmeter permanent madbod og et toilet på Torvet i Horsens til den nette sum af 1,25 millioner kroner.

Den løsning ville have betydet, at Tung Nguyen, der driver madboden i dag, skulle afhænde sin noget større pølsepavillon og i stedet overveje at byde ind på at drive den kommunalt ejede madbod. V, DF og K mente dengang, at man skulle nøjes med toilettet og en stadeplads. Derfor bad Michael Nedersøe (DF) efterfølgende om at få sagen behandlet i byrådet.

Men helt usædvanligt gik borgmester Peter Sørensen (S) personligt ind i sagen for en uge siden. Han underkendte det socialdemokratiske flertal i plan- og miljøudvalget og stillede i stedet et ændringsforslag, som gav Tung Nguyen mulighed for at byde ind på at flytte sin pavillon til en ny placering på Torvet.

I borgmesterens ændringsforslag skal en såkaldt fast stadeplads nemlig sættes i udbud, og alle bud, der overholder lokalplanens krav om blandt andet størrelse og udseende, kan komme i betragtning.

Mandag aften skulle byrødderne så stemme om borgmesterens ændringsforslag, og nu var enigheden pludselig til at tage og føle på.

- Jeg har forsøgt at sammenskrive et ændringsforslag. Og jeg har fået en tilbagemelding om, at alle partier står bag det, lagde borgmesteren ud.

Annonce

- Det er en sag, der er trukket for langt ud. Jeg valgte at bruge standsningsretten og sende den i byrådet, og vi i DF kan godt se os selv i den her aftale. Vi ser nu frem til hurtig afslutning på sagen.

Michael Nedersøe (DF)

Liberal tak til DF

Oprindelig var DF's Michael Nedersøe manden, der fik pølsevognen i byrådssalen, og han var tilfreds med det nye forslag.

- Det er en sag, der er trukket for langt ud. Jeg valgte at bruge standsningsretten og sende den i byrådet, og vi i DF kan godt se os selv i den her aftale. Vi ser nu frem til hurtig afslutning på sagen, lød det.

Efterfølgende rejste partierne sig på skift og gav deres opbakning.

- Vi støtter op om forslaget, lød det fra venstres gruppeformand Martin Ravn.

- Vi kan også tilslutte os forslaget, var meldingen fra SF’s Paw Amdisen, som også udtrykte stor begejstring for, at et offentligt toilet var tænkt ind.

Og selv den socialdemokratiske byrådsgruppe, hvis forslag blev underkendt for kun en uge siden, var tilsyneladende godt tilfreds med borgmesterens løsning.

- Vi har drøftet forslaget, og vi kan varmt tilslutte os, sagde gruppeformand Andreas Boesen (S).

Liberal Alliances Jakob Bille var også fuldt ud tilfreds med forslaget og havde derudover roser til Michael Nedersøe (DF).

- Tak, fordi du bragte det ind i byrådssalen. Vi er jo nogen, der ikke sidder i plan- og miljøudvalget, og nu har vi fået mulighed for at give vores syn på sagen, sagde han og fortsatte:

- Vi er glade for, at denne løsning giver lige vilkår for alle, specielt når den lever op til lokalplanen. Og så synes jeg også, vi skal lukke den pølse-gate, lød hans lidt muntre afslutning.

Dermed blev forslaget stemt igennem af et enigt byråd, og nu kan alle interesserede byde ind på at drive pølsevogn på Torvet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Husk de gode vaner - de bliver guld værd

Corona-smitten har vendt op og ned på alles dagligdag. Intet er, som det var før. Helt lavpraktisk - hvem havde forestillet sig, at der ville være rift om håndsprit i samtlige supermarkeder, og hvor den eftertragtede vare ellers kan opdrives. Lige nu står vi midt i kampen for at få lov til at vende tilbage til hverdagen, og vi kan i den sammenhæng glæde os over, at vi er ved at tillægge os en stribe gode vaner, der kan blive guld værd frem over. Den lavest hængende frugt er uden tvivl hygiejnen. Hvis vi blot tilnærmelsesvis kan fortsætte det nuværende brug af sæbe og håndsprit, vil vi kunne spare et hav af sygedage. Den almindelige influenza ville få trange kår, hvis butikkerne fortsætter med jævnligt at afspritte dankort-terminaler, gøre indkøbskurve rene med meget mere. Derhjemme vil noget så enkelt som daglige rutiner med at afspritte eller vaske iPads, telefoner, fjernbetjeninger og håndtaget til køleskabet også gøre en stor forskel. Listen over små ting, der gør en stor forskel, er stor. Eller bare det at vaske hænder korrekt. De forsøg, som fornylig florerede på nettet, hvor en børnehave kiggede på franskbrød, der have været i berøring med beskidte hænder og korrekt vaskede hænder, siger alt om, hvor stor en forskel lidt vand og sæbe kan gøre for vores generelle sundhed og antallet af sygedage. Selv lusene må have trange kår i disse tider, hvor vi holder afstand. Vi må komme til at kigge langt efter de traditionelle udmeldinger om, at der konstateret lus i skoleklassen eller børnehaven. Men alting med måde. Gode vaner skal man ikke smide væk, men specielt børn har godt af en vis portion bakterier. Sammenhængen mellem bakterier og et stærkt immunforsvar har forskningen bevist for efterhånden en del år siden, så det handler ikke om at stoppe med at rulle sig i skidt på legepladsen. Men hvis vi bare kunne blive ved med at huske at vaske hænder og bruge håndsprit både derhjemme, og når vi handler, vil vi være nået langt.

Annonce