Annonce
Horsens

Enigt byråd: Alle kan byde på at drive pølsevogn på Torvet

Alle partier blev mandag enige om en løsning, som giver alle mulighed for at byde ind på at drive pølsevogn på Torvet, også den nuværende bestyrer af pavillonen, Tung Nguyen, som står nummer to fra venstre. Her ses han sammen med Michael Nedersøe (DF) til venstre, på sin højre side har han Esben Hedeager (K) og i forgrunden Niels Peter Bøgballe (S). Arkivfoto: Michael Svenningsen
Efter tovtrækkeri og uenighed er der nu en afslutning på sagen om pølsevognen på Torvet. Borgmesterens forslag om en stadeplads, alle kan byde ind på, blev enstemmigt vedtaget i byrådssalen mandag.
Annonce

Horsens: For 14 dage siden vedtog S-flertallet i kommunens plan- og miljøudvalg, at der skulle etableres en ny 12-15 kvadratmeter permanent madbod og et toilet på Torvet i Horsens til den nette sum af 1,25 millioner kroner.

Den løsning ville have betydet, at Tung Nguyen, der driver madboden i dag, skulle afhænde sin noget større pølsepavillon og i stedet overveje at byde ind på at drive den kommunalt ejede madbod. V, DF og K mente dengang, at man skulle nøjes med toilettet og en stadeplads. Derfor bad Michael Nedersøe (DF) efterfølgende om at få sagen behandlet i byrådet.

Men helt usædvanligt gik borgmester Peter Sørensen (S) personligt ind i sagen for en uge siden. Han underkendte det socialdemokratiske flertal i plan- og miljøudvalget og stillede i stedet et ændringsforslag, som gav Tung Nguyen mulighed for at byde ind på at flytte sin pavillon til en ny placering på Torvet.

I borgmesterens ændringsforslag skal en såkaldt fast stadeplads nemlig sættes i udbud, og alle bud, der overholder lokalplanens krav om blandt andet størrelse og udseende, kan komme i betragtning.

Mandag aften skulle byrødderne så stemme om borgmesterens ændringsforslag, og nu var enigheden pludselig til at tage og føle på.

- Jeg har forsøgt at sammenskrive et ændringsforslag. Og jeg har fået en tilbagemelding om, at alle partier står bag det, lagde borgmesteren ud.

- Det er en sag, der er trukket for langt ud. Jeg valgte at bruge standsningsretten og sende den i byrådet, og vi i DF kan godt se os selv i den her aftale. Vi ser nu frem til hurtig afslutning på sagen.

Michael Nedersøe (DF)

Annonce

Liberal tak til DF

Oprindelig var DF's Michael Nedersøe manden, der fik pølsevognen i byrådssalen, og han var tilfreds med det nye forslag.

- Det er en sag, der er trukket for langt ud. Jeg valgte at bruge standsningsretten og sende den i byrådet, og vi i DF kan godt se os selv i den her aftale. Vi ser nu frem til hurtig afslutning på sagen, lød det.

Efterfølgende rejste partierne sig på skift og gav deres opbakning.

- Vi støtter op om forslaget, lød det fra venstres gruppeformand Martin Ravn.

- Vi kan også tilslutte os forslaget, var meldingen fra SF’s Paw Amdisen, som også udtrykte stor begejstring for, at et offentligt toilet var tænkt ind.

Og selv den socialdemokratiske byrådsgruppe, hvis forslag blev underkendt for kun en uge siden, var tilsyneladende godt tilfreds med borgmesterens løsning.

- Vi har drøftet forslaget, og vi kan varmt tilslutte os, sagde gruppeformand Andreas Boesen (S).

Liberal Alliances Jakob Bille var også fuldt ud tilfreds med forslaget og havde derudover roser til Michael Nedersøe (DF).

- Tak, fordi du bragte det ind i byrådssalen. Vi er jo nogen, der ikke sidder i plan- og miljøudvalget, og nu har vi fået mulighed for at give vores syn på sagen, sagde han og fortsatte:

- Vi er glade for, at denne løsning giver lige vilkår for alle, specielt når den lever op til lokalplanen. Og så synes jeg også, vi skal lukke den pølse-gate, lød hans lidt muntre afslutning.

Dermed blev forslaget stemt igennem af et enigt byråd, og nu kan alle interesserede byde ind på at drive pølsevogn på Torvet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Det mener læserne: Øgede krav om mundbind vækker både glæde og vrede

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Horsens

Større udvalg, robotstyret dæklager og 40 lifte: Nyt bilhus på 5600 kvadratmeter står klar om et år

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Horsens

Horsensianerne på Søndergade: Stramninger er okay. Vi stoler på myndighederne

Horsens

Færre ramt i det seneste døgn: Seks nye smittede i Horsens Kommune

Annonce