Annonce
Østjylland

Ene mand i byens største øvelokale: Det spiller for landets mindste Big Band

Filmfotograf Sean Rusike er hyret til at lave optagelserne til Victor Svolds nye musikvideo. Foto: Flemming Krogh
Statsgymnasiets fine festsal er ramme for bigband-musiker Victor Svolds nye musikvideo.
Annonce

AARHUS: De mørke træpaneler på væggene og den 14 meter lange gobelin, skabt af Asger Jorn og kollegaen Pierre Wemäere, bidrager til en særlig stemning i festsalen på Aarhus Statsgymnasium. Den højloftede sal emmer af kultur og historie. Sammen med et skinnende, sort flygel.

Ikke underligt at byens lokale bigband-talent, Victor Svold, optager sin nye musikvideo i netop dette smukke lokale. Den 21-årige musiker har i øvrigt selv haft sin gang i tre år på gymnasiet, og på den måde har Victor Svold sin egen, personlige relation til stedet.

Victor Svold komponerer og arrangerer sine egne numre. Singlen 'Dancing With Witches' udkom for få dage siden, og flere sange er undervejs.

- Dancing With Witches er blevet godt modtaget. Folk er begyndt at downloade nummeret, også mennesker, jeg ikke kender. På min Facebookside oplever jeg, at mange mennesker, som ikke er en del af min omgangskreds, er begyndt at følge mig, fortæller den energisk musiker, som hælder til storladne kompositioner, hvor der indgår mange instrumenter.

Koncerterne, med den særlige stemning, der opstår i mødet med et publikum, er noget helt særligt for Victor Svold. - Nerven i musikken ligger hos de musikere, der spiller den. Samspillet mellem musikerne og energien på tværs af scenen er det spændende ved en koncert, mener bigband-musikeren. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Alsidig musiker

På den måde arrangerer Victor Svold musik, der passer ind i et bigband-univers.

- Jeg er hele tiden i færd med at skrive nye numre. Selve rammen er bigband-musik med klaver, blæsere og andre instrumenter. Ellers bevæger jeg mig rundt i flere genrer. Popballader og mere funky sange indgår også i mit repertoire, forklarer den velklædte musiker.

Med en skinnede hvid skjorte, nypressede bukser og vandkæmmet hår, er han klar til, at videofotografen dukker op. To timer har de to kreative unge mænd til at skabe den nye musikvideo til nummeret ‘It Will Change’. Det er et af Victor Svolds nyere numre, og han er ikke svær at overtale til at spille nummeret på skolens flygel. Inden videomanden dukker op.

På et splitsekund lever Victor Svold sig ind i rollen som pianist og sanger. Hans dybe stemme blander sig med lyden fra tangenterne og giver liv til det tomme rum.

- Akustikken er ikke så god her. Loftet og væggene er hårde materialer, der kaster lyden tilbage. Heldigvis fylder Asger Jorns fantastiske vægtæppe hele bagvæggen. Det er med til at gøre rummet musikvenligt, forklarer Victor Svold, som af den grund ikke indspiller lydsiden af det nye nummer her.

Det er udelukkende den visuelle del af 'It Will Change', der skal ‘i kassen’ i dag.

Annonce

Frihed til at skabe

Avisens udsendte har tidligere omtalt Victor Svold som ankermanden bag 'landets mindste bigband’. Han behøver ikke mere end en god håndfuld musikere, et klaver og en mikrofon for at kunne skabe lyden af et rigtigt bigband.

Indimellem må den 21-årige musiker lægge øre til forventninger om, at unge musikere især arbejder med elektronisk musik. Det tager Victor Svold sig ikke af. Han skaber den type af musik, som han har lyst til. Uden at være bundet af kontrakter fra et pladeselskab eller andre snærende bånd.

- Jeg nyder friheden til at skabe mine egne sange. Ved at udgive numrene på nettet, kommer jeg ud til mange mennesker. Men det er især ved at optræde, jeg ser en fremtid inden for Big Band musikken, funderer Victor Svold, som denne sommer har været hyret til at spille flere steder.

Ringkøbing Jazz Festival var ét af stederne. Her fik Victor Svold afprøvet sine egne numre.

- Omkring 90 procent af de numre, jeg optræder med, er mine egne kompositioner. Selvom Frank Sinatra er ét af mine idoler, kunne jeg aldring finde på at spille ‘I did ’t My Way’ eller andre af Sinatras kendte numre. Folk har altid særlige forventninger, som er svære at indfri, når man forsøger at gengive Sinatra, forklarer Victor Svold.

Det stadigvæk nødvendigt for Victor Svold at ernære sig som handicaphjælper, men på sigt ser han frem til et liv, hvor musikken fylder hele hverdagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce