Annonce
Horsens

Endnu mere for børn på Horsens Kræmmermarked

Horsens Kræmmermarked har eksisteret i 30 år og er vokset fra et lille hyggeligt marked til et endnu større og hyggeligere marked og er i dag blandt de største i Jylland. PR-foto

Horsens: Sommeren er også tid for Danmarks måske hyggeligste kræmmermarked, Horsens Kræmmermarked.

Sport Horsens og otte lokale sportsklubber kan igen glæde sig over, at der er solgt rigtig mange kræmmerpladser til dette års marked i weekenden lørdag 27. og søndag 28. juli.

- Vi tager en gammel tradition op igen med børnekræmmermarked om søndagen 28. juli. Det er gratis, men der skal tilmeldes på: mail@sporthorsens.dk. Lørdag eftermiddag har vi også besøg af Gurli Gris, der kommer og optræder på scenen, lyder det fra arrangørerne.

- Vil du have en kræmmerplads, er det ved at være sidste udkald. Du kan henvende dig på 30 31 51 37 eller mail@sporthorsens.dk

- Kom og oplev et rigtigt hyggeligt gammeldags marked sammen med godt 30.000 andre gæster, cirka 250 kræmmere og måske 100 smådyrskræmmere, lyder opfordringen.

Horsens Kræmmermarked har eksisteret i 30 år og er vokset fra et lille hyggeligt marked til et endnu større og hyggeligere marked og er i dag blandt de største i Jylland.

Annonce
Herning Tivoli Park er på pladsen hele weekenden. PR-foto

Støtter ungdomssporten

Horsens Kræmmermarked arbejder for ungdomssporten i Horsens og oplandet og glæder sig hvert år over, at man kan dele en stor pose penge ud til de otte klubber med hver sin ungdomsafdeling i Horsens og omegn.

- Vi starter allerede om fredagen i det store telt med kæmpe reklame-bankospil. Her er der gevinster for cirka 80.000 kroner, som er skænket af erhvervsdrivende i Horsens og opland.

Søndag fra kl. 14 underholder Kandis i det store telt, bemærk, at der er gratis adgang i teltet, hvor der spilles.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder For abonnenter

Leder: Folkedomstolen i aktion

Skulle hun have været dømt for uagtsomt manddrab, den 28-årige kvinde, der i maj måned sidste år overtrådte færdselsloven og som konsekvens af det kørte ind midt i et cykelløb og ramte en 18-årig cykelrytter, der et døgn senere døde af sine kvæstelser? Nej, mente retten i Aarhus, der mandag middag idømte den 28-årige kvinde fra Odder en bøde på 1500 kroner. Det er samme bøde, som man får, hvis man taler i mobiltelefon, mens man kører. I den situation får man også et klip i kørekortet. Det koster også en bøde på 1500 kroner at køre imod ensretningen uden at ramme nogen, eller at køre mellem 84 og 90 kilometer i timen i en 70 kilometers zone. Hvis der er vejarbejde, bliver bøden fordoblet. Ikke overraskende har dommen i cykelløb-sagen affødt mange kommentarer på diverse Facebook-sider. Ikke mindst kommentarer, der udtrykker undren over, at det kun koster 1500 kroner at køre et andet menneske ihjel. Retsfølelsen er krænket, er overskriften for mange af de kommentarer, der vælter ind på de sociale medier, hvor folkedomstolen peger på alt fra lang fængselsstraf til fratagelse af kørekort. Dommerne i folkedomstolen har talt. Dommen er for mild, retssystemet en hån og retsfølelsen sat ud af spil. Men god gammeldags forargelse er heldigvis ikke nok til at afgøre en passende dom. For hvilken straf er egentlig den rigtige, når man ved et uheld tager et andet menneskes liv? Vil en fængselsstraf overhovedet give mening? Hun gjorde det helt sikkert ikke med vilje, og hun har formentlig straffet sig selv hvert eneste sekund siden den fatale dag i maj sidste år. Forældrene får ikke deres søn tilbage, og man må formode, at den 28-årige uanset straffens størrelse vil undgå at gentage fejlen resten af livet. Og er straffen ved at skulle leve resten af livet med bevidstheden om, at hun har taget et andet menneskes liv, måske ikke straf nok. Og at hun ved, at hun i nogles øjne slet ikke burde gå frit rundt.

Annonce