Annonce
Horsens

Endnu længere kø til genbrugspladsen: Nu udvider kommunen åbningstiderne

Sådan her så det ud lørdag eftermiddag. Både søndag og mandag har der også været kø ud på Høegh Guldbergs Gade. Foto: Søren E. Alwan
Der har mandag været meldinger om så lang kø til genbrugspladsen på Endelavevej, at den strakte sig helt op på Bjerrevej. Kør hjem igen, hvis der er kø, lyder anbefalingen fra Horsens Kommune, der nu udvider åbningstiderne i påskedagene.
Annonce

Horsens: "Kammerater, så er den gal igen," gjaldede komiker Jan Gintberg ud i radioæteren i 90'erne, da P3-programmet Tæskeholdet havde sin storhedstid.

Samme vending kunne man fristes til at bruge mandag om situationen på Endelavevej og Høegh Guldbergs Gade i Horsens, hvor der igen løber meldinger ind om lang kø, fordi folk skal på genbrugspladsen med haveaffaldet. På Facebook florerer blandt andet en video med kø langt op ad Bjerrevej.

På genbrugspladsen følger man de udstuknee retningslinjer, der er lavet for, at åbningen af pladsen er forsvarlig under coronakrisen. 25 biler på selve pladsen og 15 ved kompost. Der er vagter, og ude på vejene sørger Politihjemmeværnet for trafikken.

Den eneste måde, hvorpå vi kan skabe mindre kø, er ved at lukke flere ind end de nuværende, men så kan folk ikke overholde afstandskravene, og det vil gå i mod alle foreskrevne retningslinjer.

Jens Peter List, teknisk koordinator i Horsens Kommune

Annonce

En time i hver ende

Rådet er derfor endnu mere klart end tidligere.

- Kom i ydertimerne. Og hvis man kommer, og der er meget kø, så kør hjem og vent til en anden gang, siger Jens Peter List, teknisk koordinator i Horsens Kommune.

Trafikken er værst i perioden fra klokken 9 til 16, og forhåbningen er derfor, at man - hvis man absolut skal på genbrugspladsen - kommer i timerne før eller efter i løbet af de næste par dage, hvor åbningstiden er klokken 7 til 18.30.

Fra skærtorsdag til og med 2. påskedag har man nu valgt at udvide åbningstiden, så den hedder klokken 8 til 17, hvilket er en udvidelse på en time i hver ende.

Annonce

Generelt mere trafik

Det nytter ikke noget at køre til de andre genbrugspladser i Vedslet og Brædstrup.

- Der er også pres på. Det er ikke kun i Horsens, at folk søger mod genbrugspladserne, siger Jens Peter List.

Genbrugspladserne i Horsens Kommune genåbnede sidste weekend efter en ændret udmelding fra KL, og det startede uden kø-udfordringer, men siden er der kommet mere og mere trafik. Og ikke kun mod genbrugspladsen.

- I starten af genåbningen var der næsten kun folk, der skulle på genbrugspladsen, men nu kan vi godt mærke mere trafik, fordi mange handler ind og skal i Harald Nyborg, Biltema og Jem & Fix. Det er godt vejr, og det gør, at folk har travlt med de ting, hvor der også bliver behov for genbrugspladsen, siger Jens Peter List.

Tag hensyn på genbrugspladserne

For at passe på hinanden opfordrer Horsens Kommune til, at man tager hensyn, når man kører på genbrugspladsen for at komme af med sit affald.

Rådene fra kommunen er:

  • Hold god afstand til både borgere og medarbejdere.
  • Pak bil/trailer, så affaldet er hurtigt at læsse af.
  • Kom på spredte tidspunkter i løbet af dagen.
  • Kom kun det antal, der er nødvendigt. Lad børn/familie blive hjemme.
  • Hold køen.
  • Vis hensyn og hav tålmodighed.

På alle tre genbrugspladser vil der være skilte, der beder folk om at holde afstand. Vagter vil på alle pladserne holde styr på, hvor mange biler der er lukket ind. I Horsens vil der også være politihjemmeværn klar til at dirigere trafikken.

Kilde: Horsens Kommune

Annonce

Kan ikke lukke flere ind

Hverken han eller de ansatte på genbrugspladsen kan gøre noget ved køen.

- Den eneste måde, hvorpå vi kan skabe mindre kø, er ved at lukke flere ind end de nuværende, men så kan folk ikke overholde afstandskravene, og det vil gå imod alle foreskrevne retningslinjer, siger han.

Efter påske er det planen, at der køres med almindelige åbningstider. Indtil videre er opfordringen klar: Bliv hjemme med affaldet, hvis det er muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce