Annonce
Horsens

Endnu intet nyt: Kommunal forvaltning forhandler om madbod på Torvet

Der har ikke været madservering på Torvet siden december i fjor, da den tidligere pølsepavillon blev flyttet til opbevaring på Endelavevej. Pølsepavillonen er siden blevet solgt og er nu i brug på Hjarnø. Arkivfoto: Morten Pape
- Der er gået corona i den, siger afdelingsleder i kommunen. Kommunen forhandler blandt andet om integrering af toilet i madboden.

Horsens: Egentlig skulle den fremtidige madservering på Torvet være faldet på plads i foråret - i god tid inden indvielsen af det renoverede torv.

Her midt på sommeren er det imidlertid ikke sket, og det er ikke sandsynligt, at en ny madbod/pølsevogn står klar på Torvet ved den forventede officielle indvielse af Søndergade og Torvet i slutningen af september, lyder det fra Allan Lyng Hansen, afdelingsleder i Affald og Trafik, Horsens Kommune.

Efter et langt og lettere tumultarisk forløb med politiske beslutninger, der blev udskudt og ændret, og hvor der var stor medie-interesse om den daværende pølsepavillons skæbne, kom madboden i udbud første gang i december i fjor.

Annonce

I første gang omgang var der ingen interessede bydere, men udbuddet blev forlænget, og midt i januar kunne forvaltningen meddele, at der var kommet "et eller flere bud". Forventningen dengang var, at plan- og miljøudvalget efter dialog med en byder ville sige god for en løsning i løbet af foråret.

- Vi må nok erkende, at der er gået corona i den. Madboden skal jo leve op til lokalplanen og bygningsreglementet, og vi arbejder stadig med at få enderne til at nå sammen. Jeg er nu ret sikker på, at det nok skal lykkes at nå godt i mål, konstaterer Allan Lyng Hansen.

Dialog om toilet

Ifølge Allan Lyng Hansen er det blandt andet implementeringen af et offentligt toilet i madboden, der lige nu er til debat mellem forvaltning og byder.

- Vi ønsker, at toilet og madbod integreres i samme bygning. Det var det ikke i det bud, vi fik, og det var heller ikke et krav i udbuddet. Det er der selvfølgelig noget økonomi i, og det snakker vi om nu, siger han.


Vi må nok erkende, at der er gået corona i den. Madboden skal jo leve op til lokalplanen og bygningsreglementet, og vi arbejder stadig med at få enderne til at nå sammen.

Allan Lyng Hansen, afdelingsleder for affald og trafik, Horsens Kommune


Allan Lyng Hansen vurderer, at det er realistisk, at madboden kan blive forelagt politikerne til endelig politisk beslutning på mødet i plan- og miljøudvalget i september, og at man med et ja fra udvalget herefter kan begynde at etablere madboden på Torvet.

- Pladsen er forberedt til madboden, men det vil tage lidt tid at få det hele på plads, siger afdelingslederen, der understreger, at der er tale om et "seriøst og gennemarbejdet bud".

- Det er ikke bare er en standardløsning, men en bod, der er specielt designet til Torvet, siger han.

Lykkes det ikke at blive enig med byderen, har byrådet besluttet, at kommunen selv skal investere i en madbod med en prisramme på 800.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce