Annonce
Horsens

Endnu flere skal kende Kaninoen på kaninøen

Navngivnings-mæssigt læner Kaninoen sig op ad navnet på den verdenskendte spanske pilgrimsrute Caminoen og Endelaves tilnavn "kaninøen". Denne sommer har Birgit Juel Martinsen ført mange besøgende ud på vandrestierne som et led i tiltaget Aktiv Ø, der tilbyder turister gratis oplevelser på Endelave. Foto: Morten Pape
Aktive endelavitter har fået penge til en markedsføringskampagne, der skal få flere til at tage færgen med vandrestøvler på. Kaninoen taler i en trend, mener Henning Nørbæk.
Annonce

Endelave: Du kender måske Endelave som kaninøen i Kattegat. Men kender du også kaninoen på kaninøen?

Hvis ikke, er sandsynligheden for, at det ændrer sig, voksende i den kommende tid.

En gruppe engagerede borgere og fritidshusejere på Endelave har fået 50.000 kroner af Friluftsrådet til at promovere øens flerstrengede vandrerute... kaldet Kaninoen... endnu stærkere, end det sker i dag.

Målet er lokke flere turister til at besøge det lille samfund en times sejlads fra fastlandet, og dermed at holde gang i øens erhvervsliv året rundt, forklarer Henning Nørbæk, som er forhenværende kulturchef i Horsens Kommune, formand for Fængslet og mangeårig fritidshusejer på Endelave.

Annonce

Del af en voksende trend

- Vi startede blidt op for et par år siden, men nu sætter vi for alvor tryk på markedsføringen af Kaninoen. Der er en stadig voksende trend i, at man gerne vil ud i naturen, ud hvor der er fred og ro, og at man vil gerne have motion. Det bliver koblet fantastisk med Kaninoen, siger han om vandreruten, der faktisk er fire ruter af varierende længde, som bringer vandrerne rundt i øens landskab.

- Vi ser Kaninoen som en helårsoverbygning på Aktiv Ø (gratis ferietilbud til turister, red.) og vil satse hårdt på at markedsføre den i de kommende år. Vi tror på den, og vi tror på navnet. Læser man det ”på internationalt”, står der jo Kaninøen. Det er et stjernenavn, og vi ved ikke engang rigtig, hvem der har fundet på det, siger Henning Nørbæk med et grin.

Annonce

Målet er horsensianske ambassadører

Markedsføringen kommer blandt andet til at foregå på pyloner; de store infotavler ved ved indfaldsveje til byerne, og i forskellige medier.


Kan vi få horsensianerne og folk i omegnen herover, begynder vi at få ambassadører, og jeg tror meget på ambassadør-markedsføring.

Henning Nørbæk


Målgruppen for det næste par måneders kampagne vil især være horsensianere og borgere i nabokommunerne.

Hvem, der fandt på navnet Kaninoen, er der usikkerhed om, men at navnet er passende vidner øens fortsat store bestand af de små bløde pelsdyr om. Foto: Morten Pape

- Mange horsensianere har aldrig været på Endelave, forklarer Henning Nørbæk, som derfor har stor fidus til lokal PR.

- Kan vi få horsensianerne og folk i omegnen herover, begynder vi at få ambassadører, og jeg tror meget på ambassadørmarkedsføring; altså den gode fortælling, der gives videre til familie, venner, forretningsforbindelser osv. Der er et kæmpe potentiale i Horsens, vurderer Henning Nørbæk.

Annonce

Færge sejler med rabatter

Han og de øvrige i Kaninoen-gruppen kan i øvrigt glæde sig over, at stierne på øen allerede denne sommer er blevet ekstra flittigt brugt.

I ferien er Endelave som andre småøer herhjemme blevet "vandret" over ende af turister, som har benyttet den mulighed for gratis færgefart, som Folketingets såkaldte sommerpakke åbnede for.

Det har betydet travlhed på Kaninoen, som man både kan besøge på guidede ture og alene.

I tilgift er der mulighed for, at efteråret også bliver ekstra aktivt.

Endelave kæmper som mange andre småøer med at holde gang i erhvervsliv og bosætning. Turismen skal derfor gerne bredes ud over en større del af året, så det ikke kun er i ferieperioderne at folk strømmer til. Kaninoen er et af Endelaves bud på en god grund til at tage færgen, og nu skal vandreruten gøres mere kendt, forklarer Henning Nørbæk. Foto: Morten Pape

I det næste par måneder sejler færgen fra Snaptun til Endelave fortsat med klækkelige rabatter for både bilister og gående passagerer.

- Det er ikke noget, vi har planlagt vores kampagne efter, men for Endelave er det en ren gave, og for Kanino-projektet er det fantastisk, siger Henning Nørbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Tømrer-lærling fik sølvmedalje

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Annonce