Annonce
Horsens

Endnu flere piger til bold i Østbirk

Trailergaarden-Gantrup Cup er et stævne kun for piger. I år bliver deltagelsen rekordstor. Arkivfoto: Morten Pape
østbirk - Et af Danmarks største indefodboldstævner kun for piger bliver gentaget til marts.

Det er Trailergaarden-Gantrup Cup, der i år afvikles for fjerde år i træk i Østbirk Hallen. Stævnet har vist sig at være en stor succes og er vokset støt i størrelse.

Igen i år kan arrangørerne glæde sig over, at der bliver flere hold og flere kampe end nogensinde.

Totalen af kampe ved stævnet er øget fra 202 kampe i 2015 til totalt 210 kampe i 2016 fordelt på tre kampdage fra fredag 4. marts til søndag 6. marts.

Det gør stævnet til et af Danmarks største indefodboldstævner kun for piger med et forventet deltagertal på over 500 fodboldpiger fordelt på 84 hold.

Da stævnet første gang fandt sted i 2011, var det med deltagelse af 244 piger.

Ifølge stævnechef og pigekoordinator i Østbirk IF, Martin Kragh Abildgaard, er der allerede fuld gang i tilmeldingerne.

- Vi er allerede ved at være udsolgt i to af de syv rækker. Der udbydes kun 12 pladser i hver række efter først til mølle-princippet, siger Martin Kragh Abildgaard.
- Ud over at have udvidet stævnet i 2016 har vi som noget helt nyt et fælles indløb til røgkanon og musik for hver årgang, og der er præmier til alle deltagerne i lighed med tidligere år, siger han.

Stævnet er som tidligere år kun for hold på B- og C-niveau. Martin Abildgaard fortæller, at der erfaringsmæssigt ikke er mange stævner på landsplan for piger på B- og C-niveau.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Når lærerne må holde fri - så må børnene vel også?

Avisen har de seneste dage skrevet om tendensen til, at forældre tager deres børn ud af skolerne uden for de normale ferieperioder. Det er et forkert signal, mener både politikere og skoleledere. Det er bedst, når alle i skole. Det kan ingen være i tvivl om, men det gælder så sandelig også lærerne, for ingen taler om, at det selvfølgelig også går ud over kvaliteten i undervisningen og styrken i fællesskabet, når læreren holder fri. Lad os slå fast med det samme, at det er alle læreres ret at holde ferie uden for skolernes traditionelle ferie. Det siger deres overenskomst, så ingen skal skyde efter folkeskolelærere, når de en uge om året holder fri uden for de traditionelle ferieuger hen over skoleåret. Men det betyder også, at det klinger en anelse hult, når skoleledere og politikere taler om det forkerte i, at børnene tages ud af undervisningen, når de ansatte har muligheden for at gøre det samme. Det kommer til at lyde som mig selv, når børneopdragelsen har været til diskussionen derhjemme, og jeg har trukket trumfkortet og slået fast, at de skal gøre, som jeg siger, og ikke som jeg selv gør..... Det var noget andet i gamle dage, vil nogle nok mene, men dengang måtte lærerne heller ikke holde fri ud over de almindelige ferieuger. Dengang gav det god mening at slå fast, at eleverne ikke bare kunne få fri uden særlig grund. Nu er tiden en anden, og selv om det går ud over fællesskabet og kvaliteten i undervisningen, når enten elever eller lærere mangler, så er det sådan, virkeligheden ser ud. Vi må alle bestræbe os på at holde fraværet på et minimum og gøre det så attraktivt at gå i skole, at der skal noget ekstraordinært til, hvis man vil gå glip af en uges undervisning. Det er en kamp, vi alle kan bidrage positivt til at vinde. Kampen for at undgå fravær er desværre tabt.

Annonce