Annonce
Ikast-Brande

Endnu et lokalt kirkejubilæum

Tirsdag 23. februar, er det 125 år siden, at Skærlund Kirke blev taget i brug. Arkivfoto: Ejgil Jessen Hansen
Skærlund Kirke fylder 125 år, men festlighederne må vente til sommer.
Annonce

Skærlund: Sidste år rundede Uhre Kirke 100 år, og nu er det så Skærlund Kirkes tur til at fylde rundt. Ligesom i Uhre har jubilæumsfestlighederne måttet udskydes til et senere tidspunkt.

Den 23. februar 2021 er det 125 år siden, Skærlund Kirke blev indviet.

- Det vil selvfølgelig ikke blive glemt, da menighedsrådet gerne vil markere det, men vi har valgt at fejre det med et sommerarrangement den 13. juni, hvor biskop Henrik Stubkjær fra Viborg Stift vil komme. Så håber vi, at corona-restriktionerne tillader det. Vi har vurderet, at der er bedre chancer for, at et sommerarrangement kan gennemføres, oplyser menighedsrådsformand Hanne Frandsen.Mange mennesker følte rigtig meget for bygningen af kirken.

Hanne Frandsen, formand for menighedsrådetDesuden kommer der en opfølgning på 100-års jubilæumsskriftet, lover hun.

Ved selve indvielsen i 1896 deltog 500 kirkegæster, så mange af gæsterne måtte stå udenfor.

- Det antal var unægteligt imponerende, men mange mennesker følte rigtig meget for bygningen af kirken, der var et længe næret ønske, der havde været arbejdet på planlægningen af i 20 år. Mange lokale bidrog med så vel jordlod som arbejdskraft og penge. Selve driften var for en stor del også et lokalt anliggende, fortæller Hanne Frandsen.

Annonce

Uenighed medførte to kirker

Baggrunden for kirken var en voldsom befolkningstilvækst: Fra 1800 til 1900 var befolkningen i Skærlund vokset fra 39 til 270 indbyggere. I Uhre-området havde befolkningen udviklet sig på samme måde. Oprindeligt var det meningen, at én kirke skulle dække begge områder, men på grund af uoverensstemmelser om beliggenheden blev der i den sidste ende opført to kirker.

- Det er en lang historie med mange finurligheder og mange følelser fra en tid, hvor verden så helt anderledes ud. Men enden på den historie er spundet på smukkeste vis med et godt samarbejde i dag mellem kirkerne i Uhre og Skærlund, konstaterer Hanne Frandsen.

Udover formanden består menighedsrådet ved Skærlund Kirke i jubilæumsåret af næstformand Aage Harrild Nielsen, der også er kasserer, sekretær Birthe Guldbrand Jensen, Ole Søgaard, der er kirkeværge, og Christina Mathiasen, som sammen med sekretæren udgør præstegårdsudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Butikkerne i Horsens om genåbning: Vi har aldrig været mere klar...

Coronavirus

Få overblikket: Sådan bliver genåbningen i din kommune

Sport For abonnenter

Fredag mødes AC og VB igen: Hvem har mest på spil? Få svaret her

Annonce