Annonce
Horsens

Endnu en butik lukker i sidegade: Kæde trækker sig ud af Danmark

Graven i Horsens må efter alt at dømme sige farvel til Gamestop til juni. Arkivfoto: Morten Marboe
Gamestop, der driver spil-butikker i 14 lande, lukker 34 danske butikker. Ifølge en lukke-liste vil Horsens-butikken i Graven få dømt "game over" til juni.

Horsens: Den globale spilbutik Gamestop trækker sig ud af Danmark. Det viser interne dokumenter, som Ekstra Bladet har fået adgang til.

Det betyder, at 34 danske Gamestop-butikker, herunder den i Graven i Horsens, lukker.

Ifølge dokumentet er kædens cirka 187 ansatte i de danske butikker blevet varslet om løbende lukning af butikkerne. De ansatte vil som hovedregel blive opsagt, seks måneder før deres butik lukker, skriver Ekstra Bladet.

Butikslukninger sker løbende frem til 28. februar 2021, fremgår det af en plan, som ledelsen - med forbehold for ændringer - har listet i dokumentet. Først for står Svendborg-butikken, som lukker med udgangen af i år, og Horsens-butikken vil ifølge ledelsens liste lukke 30. juni 2020.

Annonce
Gamestop barsler med løbende lukning af 34 danske butikker, herunder den i Horsens. Arkivfoto: Scanpix/Reuters/Mike Blake

Horsens venter på afklaring

Hos Gamestop i Horsens har butiksbestyrer Torben Schnoor læst om lukningen i flere medier siden i fredags, siger han.

Han ønsker ikke at kommentere de interne dokumenter, som Ekstra Bladet hævder at være kommet i besiddelse af, men siger:

- Jeg går og afventer en mere officiel udmelding fra vores ledelse om, hvad der skal ske. Jeg håber at få mere at vide i løbet af ugen.

Butikken i Horsens har solgt spil og spil-udstyr i Horsens i cirka 10 år, og der er tre ansatte, som nu har jobbet på spil, fortæller bestyreren.

På kædens danske Facebook-side er der opslag fra flere kunder, som begræder lukningen, og flere spørgsmål florerer, som "hvem står for garantien, når Gamestop lukker deres butikker i Danmark", og "hvad med gavekort?"

I skrivende stund har ingen svaret på spørgsmålene på Facebook-siden, og Torben Schnoor i Horsens har heller ikke svar:

- Det er i høj grad dét, jeg venter på afklaring omkring. Vi har en masse loyale kunder, som vi gerne vil give den bedst mulige service, men vi mangler de specifikke detaljer. Så snart vi får dem, ved vi, hvad vi kan forholde os til, så det ser vi meget frem til, siger han.

Tjener penge i Danmark

Foruden de danske butikker planlægger Gamestop at lukke butikker i blandt andet Norge og Sverige. Samlet er det hensigten at lukke op mod 200 butikker, skriver Ekstra Bladet.

Avisen citerer fra Gamestops orientering til medarbejderne, at lukningerne sker på baggrund af økonomisk underskud de seneste fem år.

Et tjek af nøgletallene i det danske selskab Gamestop Denmark ApS viser dog, at der her er tjent penge de seneste to år. Efter et underskud i 2016/2017 på godt 900.000, blev det de følgende år til plus før skat på - i runde tal - henholdsvis 1,8 og 5,3 millioner kroner. Omsætningen har dog været faldende i samme periode.

I seneste regnskab skriver ledelsen, at årets resultat er tilfredsstillende og i overensstemmelse med forventningerne, samt at selskabet i indeværende regnskabsår forventer et positivt resultat på niveau med 2018/19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Horsens For abonnenter

Hans har en finger med i alt i Vestbirk - uden at råbe op om det

Annonce