Annonce
Hedensted

Endnu en butik lukker i Hedensted: Jeg har brug for en lang, lang ferie

Anette Danielsen åbnede for 15 år siden garn- og stofbutikken Nynne & Co og skabte dermed sit eget drømmejob. Det er dog blevet sværere og sværere, at få butikken til at løbe rundt, og nu har hun besluttet at lukke den. Foto: Morten Pape
Efter 15 år med garn og stof på Stationsvej i Hedensted, vælger Anette Danielsen at lukke sin butik Nynne & Co.

Hedensted: Det er kun få uger siden, Charlotte Frydendall Jespersen offentliggjorde, at hun lukker sin børnetøjbutik Sille & Silas på Bredgade i Hedensted, og nu er der dårligt nyt fra endnu en butiksindehaver i byen. Anette Danielsen vil efter 15 år med garn og stof på Stationsvej lukke sin forretning - og hjertebarn - Nynne & Co.

- Jeg har været her i 15 år, heraf de 10 alene, og jeg er træt. Jeg har brug for, at der skal ske noget andet, siger den 51-årige butiksejer, der ikke har haft hverken vinter- eller efterårsferie i de år, hun har haft butikken.

Beslutningen om at lukke har været undervejs i et stykke tid og var allerede oppe til overvejelse i foråret 2018.

- Dengang valgte jeg at drosle kraftigt ned på stof-delen, fordi så mange køber det på nettet i stedet. Der er sket lidt af den samme udvikling med garn. Jeg har nogle kunder, som ikke kunne drømme om at købe på nettet, men det er en brøkdel ud af alle dem, der strikker, siger Anette Danielsen.

Annonce
Nogle har brug for at mærke garnet i hænderne og se farverne i virkeligheden, men de fleste køber det på nettet, fortæller Anette Danielsen. Foto: Morten Pape

Det var drømmejobbet

Hun lægger ikke skjul på, at det er en tung beslutning at lukke forretningen.

- Jeg har brændt for det, jeg har lavet, og det har været mit drømmejob. Men jeg har også løbet rundt og lagt rigtig mange timer i det, uden at man har kunnet se det på bundlinjen. Jeg har hele tiden håbet på, at jeg ville finde en løsning, så jeg kunne fortsætte med butikken, men det er ikke lykkedes, siger Anette Danielsen.

Udover at have åbent i dagtimerne, har hun kørt flere strikke- og sykurser, og de fortsætter sæsonen ud - systuen så længe, lejemålet løber - men så er det også slut med dem.

- Jeg har ingen anelse om, hvad jeg så vil give mig til, men det må tiden vise, siger Anette Danielsen, der er konstruktørr-uddannet og bor i Ølsted.

Operationen slider

Foruden udviklingen på nettet har det betydet noget, at Anette Danielsen i løbet af de seneste år har været gennem et kræftforløb og er blevet opereret to gange.

- Jeg er rask og har det fint i dag, men det har været hårdt at skulle i gang igen med det samme efter operationerne. Det slider på en i længden, siger hun.

Præcis hvornår butikken har sidste åbningsdag, kan hun ikke sige endnu.

- Lejemålet løber til september, men jeg håber, at jeg er ude til sommer. Jeg trænger til en lang, lang ferie sammen med min mand og to voksne børn, siger Anette Danielsen.

Efter 15 år er det slut med stof og garn på Stationsvej i Hedensted. Anette Danielsen lukker sin forretning, senest når lejemålet udløber til september. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce