Annonce
Østjylland

Endnu en buschauffør smittet med corona: 25 chauffører risikerer karantæne

Aarhus Sporveje er corona-ramt i øjeblikket. Fredag meddelte busselskabet at endnu en chauffør er testet positiv for corona. Foto: Jens Thaysen
Aarhus Sporveje har nu fem chauffører testet positive med corona. Styrelsen for Patientsikkerhed skal tjekke yderligere 25 chauffører.
Annonce

AARHUS: Fredag fik busselskabet Aarhus Sporveje den nedslående melding, at endnu en chauffør er testet positiv med Covid-19.

Dermed er antallet af smittede nu oppe på i alt fem chauffører.

- Han har været på arbejde ligesom vi så det med en af vores andre chauffører. Kommer så hjem og åbner e-boks, og ser at han er smittet og ringer straks til mig. Vi fik straks standset den chauffør, der havde overtaget hans bus, og han er sendt hjem i karantæne, siger HR- og kvalitetschef Bjarne Larsen fra Aarhus Sporveje.

Bussen den pågældende chauffør havde kørt i er sendt i garage, hvor den skal rengøres grundigt.

Annonce

Undersøger spredningen

Derudover har HR- og kvalitetschefen været ved at lave en liste med 25 navne til Styrelsen for Patientsikkerhed på de kolleger og personer, der har haft den mindste kontakt med den pågældende chauffør.

- Jeg har sendt listen til dem, og nu er styrelsen så gået i gang med deres arbejde. Det er alene Styrelsen for Patientsikkerhed, der vurderer, om en chauffør har været så tæt på den smittede, at der er risiko for, at de også kan være smittede og skal sendes i karantæne. Nogle har måske delt omklædningsrum med ham andre har overtaget en bus efter ham, siger Bjarne Larsen.


Det er ikke sådan, at jeg får en samlet tilbagemelding fra styrelsen, så det vil være sådan, at chauffører løbende ringer til mig, når de har fået et svar på, om de skal gå i karantæne.

HR- og kvalitetschef


Torsdag meddelte Aarhus Sporveje, at fire chauffører var testet positiv, og det betød, at 16 chauffører måtte gå i karantæne.

Det tal kan efter fredagens nye sygemelding stige.

- Jeg kommer først til at få det endelig overblik i løbet af weekenden. Det er ikke sådan, at jeg får en samlet tilbagemelding fra styrelsen, så det vil være sådan, at chauffører løbende ringer til mig, når de har fået et svar på, om de skal gå i karantæne eller ej, siger Bjarne Larsen.

Annonce

Utryghed

Busselskabet råder over 585 faste chauffører samt en gruppe løstansatte, og det giver Bjarne Larsen håb om at lappe huller i bemandingen og dermed aflyste busser.

Aarhus Sporveje vil orientere om eventuelle aflysninger af busafgange via Midttrafik.

HR- og kvalitetschefen har tidligere udtalt til Århus Stiftstidende, at situationen naturligvis skaber utryghed hos både chauffører og passagerer.

-  Vi informerer så godt som muligt, og i vores busser er der som udgangspunkt meget lidt kontakt mellem chauffør og passager. Der er intet køb af billet hos chaufføren, og førerpladsen kan adskilles fra passagerområder med en plade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Smittetal sætter rekord i Danmark: Borgmesteren har klar opfordring til borgerne i Horsens Kommune

CORONAVIRUS

Live: Regeringen vil udvide hjælpepakker efter nye restriktioner

Østjylland For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce