Annonce
Navne

Endnu en borgmester forlader FGU-bestyrelse: Direktør overtager Peter Sørensens plads

Peter Sørensen træder ud af bestyrelsen for FGU Sydøstjylland, når institutionens bestyrelsesformand Uffe Jensen vurderer, at tidspunktet er det rigtige. Hans plads i bestyrelsen bliver overtaget af Tanja Nyborg, direktør for uddannelse og arbejdsmarked i Horsens Kommune. Arkivfoto
Horsens-borgmester Peter Sørensen træder ud af bestyrelsen i FGU Sydøstjylland og overlader pladsen til fagdirektør Tanja Nyborg.
Annonce

Horsens: Selvom klokken endnu har til gode at ringe ind til første skoledag på det ny FGU Sydøstjylland, er der allerede masser af aktivitet på gangene. Bestyrelsesgangene, vel at mærke.

For nylig forlod forhenværende Skanderborg-borgmester Jørgen Gaarde formandsposten, der blev overladt til Odder-borgmester Uffe Jensen, og nu er endnu en borgmester på vej ud.

Det drejer sig om Peter Sørensen, borgmester i Horsens, der viger pladsen til fordel for Tanja Nyborg, direktør for uddannelse og arbejdsmarked i Horsens Kommune, på et endnu ukendt tidspunkt.

- Jeg ser det som, at vi lige nu er ved at støbe soklen til et nyt hus, FGU Sydøstjylland, der skal stå klar til august. Når soklen er støbt, og vi skal til at levere på indhold, mener jeg, set ud fra et Horsens-synspunkt, at Tanja vil være en stærk repræsentant for Horsens, siger Peter Sørensen.

FGU Sydøstjylland

Et bredt flertal af partierne i Folketinget vedtog i oktober 2017 en reform på det forberedende uddannelsesområde, der har affødt den ny forberedende grunduddannelse FGU.

FGU'en er et skoletilbud for unge mellem 16 og 25 år, der ikke er klar til at tage ungdomsuddannelse.

FGU'en erstatter de forberedende grunduddannelsestilbud til unge mellem 16 og 25 år, der i dag findes på VUC, produktionsskolerne, erhvervsgrunduddannelsen og den kombinerede ungdomsuddannelse.

FGU'en skal afklare og kvalificere de unge til at vælge deres rette vej mod uddannelses- og arbejdsmarkedet.
Horsens Kommune etablerer sammen med Hedensted, Skanderborg, Odder og Samsø kommuner FGU Sydøstjylland, som foreløbig får hovedafdeling på Strandpromenaden i Horsens.
Gitte Blaabjerg Jensen er ansat som direktør for FGU Sydøstjylland. Odder-borgmester Uffe Jensen er bestyrelsesformand.

Annonce

Et godt supplement

- Tanja sidder til dagligt med ansvar for drift af folkeskoler og beskæftigelse, og hendes kompetencer vil være et godt supplement i bestyrelsen, siger Peter Sørensen.

Han ved endnu ikke, hvornår skiftet vil forestå og overlader det til bestyrelsesformanden at træffe beslutningen.

- Det er op til Uffe (Jensen, red.) at beslutte, hvornår skiftet skal ske, i forhold til hvordan han kan få bestyrelsen til at fungere bedst, siger Peter Sørensen, der selv mener, at det vil være et ideelt tidspunktet, når FGU Sydøstjylland går i luften.

Peter Sørensens udskiftning med Tanja Nyborg i FGU-bestyrelsen skal godkendes på et forestående byrådsmøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce