Annonce
Hedensted

Ender i retten: Nu er kommunen tiltalt for fem-årig drengs legepladsulykke

Hedensted Kommune er nu tiltalt for ulykken i skovbørnehaven Skovly i Stouby, der gik ud over en fem-årig dreng. Arkivfoto: Lennart Kjær Schouborg
En sigtelse er nu mundet ud i et anklageskrift, hvorfor Hedensted Kommune skal i retten for sit ansvar i sagen om den fem-årige dreng, der måtte flyves på Skejby Sygehus efter voldsom ulykke i børnehaven Skovly i Stouby.
Annonce

Stouby/Hedensted: Hedensted Kommune skal for retten i sagen om den fem-årige dreng, der august sidste år kom alvorligt til skade under pasning i skovbørnehaven Skovly i Stouby.

Det ligger nu endeligt fast, efter kommunen har modtaget et anklageskrift imod sig.

Drengen blev alvorligt kvæstet, da en massiv hængekøjestolpe fra morgenstunden pludselig knækkede som følge af kraftigt råd. Dette skete til trods for, at Falck netop havde gennemgået legepladsens redskaber uden at have påpeget problemer med pågældende stolpe.

Siden december har kommunen været sigtet i sagen på grund af manglende vedligehold, og det er den sigtelse, der nu er mundet ud i et egentlig anklageskift.

Heri fremgår det, at kommunen er sigtet efter straffeloven paragraf 249, der handler om uagtsom legemsbeskadigelse under særligt skærpende omstændigheder.

- Vi har nu modtaget selve anklageskriftet med tiltalen og afventer rettens gang, siger kommunaldirektør Steinar Eggen Kristensen i en pressemeddelelse.

Normalt er strafferammen på otte års fængsel, men da det er Hedensted Kommune, der er tiltalt som en såkaldt juridisk person, kan en fængselsstraf ikke komme på tale, har tidligere strafferetsprofessor Gorm Toftegaard Nielsen forklaret i Folkebladet.

Efter ulykken har Hedensted Kommune sat gang i en ekstraordinær undersøgelse af tilstanden på samtlige kommunale legepladser. Alene i daginstitutionerne har det afsløret 884 problemstillinger, hvoraf de 32 blev klassificeret som "høj risiko".

Ligeledes er der i årets budget afsat tre mio. kr. til området som en engangsbevilling.

Sådan lyder tiltalen

Overtrædelse af straffelovens §306 jf. §249, 1. pkt. - uagtsom legemsbeskadigelse under særligt skærpende omstændigheder.

Ved som kommune at være ansvarlig for, at der ikke blev udført tilstrækkelig vedligeholdelse og eftersyn af legeredskaberne på legepladsen på den integrerede, kommunale institution Skovly, Stouby Skovvej 2 i Stouby, hvorved (navn undladt, red.) den 6. august 2020 ca. kl. 8.10 uagtsom blev tilføjet betydelig skade på legeme eller helbred, idet han sammen med andre børn og personale fra Skovly børnehave befandt sig i en hængekøje, hvor en af de bærende stolper, grundet manglende vedligehold, knækkede, og ramte (navn undladt, red.).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Lancerer højvandsplan med diger og klitter i Juelsminde: Se hvad der er på idebrættet for havn og tre kyststrækninger

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce