Annonce
Ikast-Brande

Endelig i skole igen, lyder det fra skoleelever

Andrea Højhus, 6.a (forrest) og Victoria Madsbjerg, 6. b (t.v.) var mandag tilbage på Dalgasskolen for første gang i mere end to måneder. Foto: Mikael Lund
De ældste elever er tilbage på skolerne. Men forholdene er ikke helt, som de plejer at være.
Annonce

Brande: Mandag 18. maj kunne de ældste elever vende tilbage til skolerne i både Uhre, Blåhøj og Brande. Siden midten af marts er de blevet undervist hjemmefra, men nu er de tilbage på skolebænken, i første omgang indtil sommerferien.

”Rigtig dejligt” og ”megafedt” lyder svaret fra henholdsvis Andrea Højhus, 6.a og Victoria Madsbjerg, 6.b på Dalgasskolen på spørgsmålet om, hvordan det har været at være i skole igen efter to måneders fravær.

Hvad har I savnet mest?

- Klassekammeraterne og lærerne, svarer Victoria, mens Andrea udover vennerne mest har savnet en normal hverdag.

- Det var lidt hårdt. Jeg plejer at sove lidt længere, men det er lidt dejligt at være i gang igen, lyder hendes svar på spørgsmålet om, hvorvidt det havde været svært at stå op, mens Victoria ifølge eget udsagn ikke havde haft det store besvær med at komme at komme ud af fjerene, da vækkeuret ringede.

- Især fordi jeg gerne vil i skole igen, uddyber hun.

- Når man når lidt længere hen, kunne man måske godt ønske, man havde nydt det lidt mere, supplerer Andrea.

Annonce

Blid opstart

Allerede torsdag står den på lang weekend igen, så det bliver en forholdsvis blid opstart, konstaterer hun, mens Victoria vist egentlig hellere ville i skole end holde fri.

De seneste to måneders hjemmeundervisning har været en temmelig anderledes oplevelse. Den største forskel har været, at man ikke bare har kunnet række hånden op, når man havde brug for hjælp, er de to piger enige om.

De første skoledag siden marts er gået med en blanding af undervisning i dansk og matematik, i 6.b har man kigget på nogle af de opgaver, der har været stillet i perioden, eleverne har været ude at gå en tur, og så er de blevet sat ind i de nye retningslinjer. Den største forskel er, at de skal vaske hænder hele tiden. Begge klasser har fået tildelt nye lokaler, og mens 6.b er blevet placeret enkeltvis ved hver deres bord, sidder eleverne i 6.a sammen to og to for enden af hver deres lange bord.

Netop halveringen af afstandskravet fra to til en meter har betydet, at Dalgasskolen i modsætning til Præstelundskolen, som har været i byen for at låne Brande IF’s klubhus til et par af skolens 8.-klasser, ved at inddrage et par faglokaler selv kan huse alle skolens elever, og skoleleder Susanne Rasmussen oplyser, at man er meget tæt på at være fuldtallige.

Hvert hold har fået tildelt deres eget toilet, og at 6. klasserne er blevet placeret i nye rammer skyldes blandt andet, at man på den måde holder fokus på, at det er en ny hverdag, så man ikke falder tilbage i de gamle vaner. Helt som før er alt absolut ikke: Skoledagen er fortsat afkortet og foregår fremdeles som nødundervisning.

Susanne Rasmussen benytter lejligheden til at rose sine elever for at møde velforberedte op, deres forældre for at være positive og hjælpsomme, og sit personale, som har udvist stor omstillingsparathed.

- Alle har samarbejdet om at få tingene til at køre, siger hun.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Jyllands grønne vækstmotorvej

Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Annonce