Annonce
Chefredaktøren anbefaler

Endelig fri for mundbind

Chefredaktør Lene Vestergaard, Horsens Folkeblad. Foto: Morten Pape
Covid-19 har overrasket igen og igen, men nu glæder selv eksperterne sig til sommer.

På forsiden af torsdagsavisen lod vores tegner Jens Julius familien Danmark slippe mundbindene, så de fløj til vejrs - og ad Pommern til.

De vil ikke blive savnet, og hvor er det dejligt, at et flertal i Folketinget udfaser dem fra på mandag. Jeg har kun én anke: Hvorfor ikke med øjeblikkelig virkning? Jeg skal nemlig med toget frem og tilbage til København. I dag. Iført mundbind. I seks timer.

Pyt, jeg skal ikke klage. Jeg skal i det hele taget ikke klage efter at være nået gennem coronatiden indtil videre uden smitte og nu med første vaccination i blodet. I stedet er jeg taknemmelig for, at vi i Danmark har hjulpet hinanden med at komme så lempeligt igennem pandemien som muligt.

Annonce

Men midt i glæden og følelsen af at have fået friheden tilbage har vi  en forpligtelse til at huske dem, der har mistet deres nære, eller står tilbage med alvorlige senfølger efter corona.

Søndag kunne vi fortælle om Maria, der ligesom hundredvis af andre er i intensiv behandling for at genvinde helbredet. Tankevækkende og årsag nok til at beholde coronapasset lidt endnu. Marias aldersgruppe venter nemlig stadig på at blive vaccineret.

God weekend.

Corona-senfølger er værre end forventet

Maria Bruun Fanø har prøvet at glemme sit eget navn, men nu går det fremad. Foto Ludvig Dittmann

Feber, træthed, hovedpine, lysfølsomhed og hukommelsesproblemer. Svære senfølger af covid-19 har ramt langt flere end forventet - mange af dem yngre. I Region Midtjylland forventes det, at op mod 1000 inden årets udgang har været omkring senfølgeklinikker i Skejby eller Herning. En af dem er Maria Bruun Fanø fra Sattrup. Hun er langsomt på vej tilbage til en normal hverdag, men det foregår med museskridt.

Maria på 42 år lider på sjette måned af senfølger

Overlæge: Langt værre end ventet

Debatlyst gik tabt

Der er masser af nye boliger og udvikling i den nye kommuneplan. Arkivfoto

Min egen erfaring med online-møder er, at der er uhyre svært at få gang i en livlig debat, når der er over 10 deltagere. Sådan var det også, da Horsens Kommune forsøgte sig med et borgermøde om kommuneplanen. 45 deltog, og mødet sluttede før tid.

Borgermøde sluttede før tid

Hvem skal passe tilflytternes børn?

Allerede sidste år var det svært at skaffe pædagoger til de ledige stillinger. I år er det værre. Foto: Morten Pape

Både kommuner og regeringen har lovet forældre flere pædagoger til at passe deres børn. Men der er langt mellem de ledige pædagoger, og mange stillinger ender med at blive besat af uuddannede vikarer, er erfaringen i Odder.

Pædagogmangel i Odder

Når handicappede fylder 18 år, går det galt

I de undersøgte sager oplever 37 procent, at der ikke er lagt en klar plan for overgangen fra barn til voksen. Foto: Morten Pape

Efter et år er en undersøgelse af handicapområdet i Hedensted Kommune blevet offentliggjort. Det er især ved overgangen fra barn til voksen, at brugernes oplevelse af sagsbehandlingen halter.

Det kniber i overgangen fra barn til voksen

Heldigvis, heldigvis og heldigvis

Knud Lindhard udgiver senere i år et soloalbum. Foto: Mads Dalegaard

Du skal lede længe for at finde en horsensianer, der ikke har lyttet eller danset til Knud Lindhards stemme og musik gennem årene. I december var han tæt på døden, men reddede livet efter tre heldige sammentræf.

Knud så Lyset i ambulancens loft

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Odder

God morgen - skal vi danse tango?

Annonce