Annonce
Horsens

Endelig beslutning taget om skøjtebanen på Rådhustorvet: - Vi vil ikke tage nogen chancer

Mange mennesker på skøjtebanen vil gøre det uoverskueligt i forhold til at overholde forsamlingsforbuddet. Og desuden vil en potentiel superspreder kunne nå at smitte mange ved at skøjte rundt på isen blandt alle andre. Arkivfoto: Morten Pape
Der bliver ingen skøjtebane på Rådhustorvet i Horsens denne vinter. Tilløbsstykket kommer til at mangle i juleprogrammet, men kommunen arbejder på alternativer.
Annonce

Horsens: Det bliver ikke på skøjtebanen på Rådhustorvet i Horsens, at man kan falde på halen denne vinter. Horsens Kommune har sammen med politiet taget en vurdering ud fra den nuværende corona-situation, og der kan en skøjtebane ikke komme på tale.

- Det er naturligvis rigtig ærgerligt, at der ikke bliver nogen skøjtebane på Rådhustorvet i år, for det plejer virkelig at være et tilløbsstykke til glæde for både børn og voksne, lyder det fra Charlotte Lyrskov, direktør for teknik og miljø i Horsens Kommune, i en pressemeddelelse fra kommunen.

- Men netop fordi det er et tilløbsstykke, vil vi ikke tage nogen chancer, og derfor har vi i samråd med politiet taget beslutningen om ikke at sætte skøjtebanen op i år, siger hun.

Annonce

Kunne blive superspreder

Horsens Kommune har længe ligget med et incidenstal over den såkaldte bekymringsgrænse - altså flere end 20 konstaterede tilfælde den seneste uge per 100.000 borgere. De seneste par dage har tallet endda været væsentligt højere.

Det er forventeligt, at tallet fortsat vil ligge over bekymringsgrænsen et stykke tid endnu, og samtidig er der ikke udsigt til, at der vil blive pillet ved forsamlingsforbuddet på 50 personer - i hvert fald ikke i en blødere retning.

Det er primært de to årsager, der ligger til grund for beslutningen. Samtidig vil skøjtebanen være et sted, hvor en smittet kunne blive til mange.


Vi har ikke mulighed for at kontrollere og opretholde den påkrævede afstand mellem folk, når de først har fået skøjterne på fødderne, og derfor er der risiko for, at skøjtebanen kunne blive et såkaldt superspreder-event

Charlotte Lyrskov, direktør for teknik og miljø i Horsens Kommune


- Vi har ikke mulighed for at kontrollere og opretholde den påkrævede afstand mellem folk, når de først har fået skøjterne på fødderne, og derfor er der risiko for, at skøjtebanen kunne blive et såkaldt superspreder-event, og det ønsker vi på ingen måde. Det skal være trygt for Horsens-borgerne at færdes på og omkring Rådhustorvet, siger Charlotte Lyrskov.

Borgmester Peter Sørensen (S) har tidligere sagt til avisen, at man ikke vil sætte skøjtebanen op midtvejs i vinterhalvåret, hvis retningslinjerne lempes. Det er enten eller, og derfor er det nu udelukket, at den kommer op i år.

Annonce

Igloen vokser

Men jul skal det nu nok blive, forsikrer kommunen med tanke på, hvordan Horsens midtby derudover pyntes op. Godt nok har skøjtebanen været et væsentligt trækplaster, men dens fravær skal ikke gå ud over julestemningen.

Igloen, der var et nyt tiltag i juleprogrammet i Horsens i 2019, bliver dobbelt så stor i år og flyttes fra pladsen ved Kuben til Torvet. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Kommunen og City Horsens arbejder tæt sammen for at få både butikker og offentlige gader og stræder til at stråle og funkle i alle julens farver, skriver Horsens Kommune.

- Det seneste halve år har lært os at være endnu mere omstillingsparate og hele tiden have et katalog af alternativer i baghånden, og vi har da også allerede flere gode alternativer i støbeskeen, siger Lasse Schuleit, kultur- og eventchef i Horsens Kommune, og uddyber:

- For eksempel vokser igloen på Torvet i år til dobbelt størrelse på hele 175 kvadratmeter, og kultur- og eventafdelingen arbejder på højtryk for at få et rigtig flot juleprogram klar. Og mon ikke julemanden også nok skal komme forbi, selvom det ikke bliver på den måde, vi kender det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Løvbjerg-købmand: Mundbind vil gøre hverdagen mere tryg for personalet og kunderne

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce