Annonce
Horsens

Endelig besked om studiestart: Flere vil i gang med en uddannelse på VIA i Horsens end sidste år

Godt 1000 studieparate har fået svar på, at de kan starte på en uddannelse på VIA University College i Horsens efter sommerferien. Foto: Lyngaardhansenfoto.dk
Spændingen er udløst for kommende studerende og uddannelsessteder, som nu ved, hvem og hvor mange der er optaget på de enkelte studieretninger.

Horsens: 1084 nye studerende har fået besked om, at de er optaget på et studie på VIA University College i Horsens efter sommerferien. Det er en lille stigning i forhold til året før, hvor 1066 fik ja til at læse samme sted.

119 er optaget på sygeplejeuddannelsen, og det ventes, at de resterende ni pladser på studiet bliver fyldt op inden studiestart. Derved skiller sygeplejerskeuddannelsen i Horsens sig positivt ud i forhold til det generelle billede på regionens velfærdsuddannelser, skriver VIA i en pressemeddelelse.

- Det glæder mig, at vi højst sandsynlig får fyldt pladserne på sygeplejeuddannelsen i Horsens op. Prognoserne viser, at Danmark i 2030 - blandt andet på baggrund af den demografiske udvikling med mindre ungdomsårgange, flere småbørn og flere ældre - vil mangle i alt 35.000 lærere, pædagoger, sygeplejersker og socialrådgivere. Derfor er det så vigtigt, at de kommende studerende vælger de uddannelser til, siger Gitte Sommer Harrits, der er prorektor og den øverst ansvarlige for VIA's uddannelser.

Annonce

Maskiningeniør lokker

På flere af de dansk- og engelsksprogede ingeniøruddannelser er optaget øget markant i år. Det gælder eksempelvis uddannelsen til maskiningeniør, hvor der er optaget 33,3 procent flere nye studerende end sidste år, mens uddannelsen til softwareingeniør har tiltrukket 24 procent flere studerende end sidste år.

Det øgede optag hænger sammen med, at VIA i år i modsætning til situationen på landsplan har fået flere kvalificerede ansøgere til STEM-uddannelserne - science, technology, engineering og mathematics.

Uddannelsen til bygningskonstruktør har også øget optaget med  31,7 procent.

Næste år vil der være færre engelsksprogede uddannelsespladser, fordi et flertal i Folketinget har besluttet at reducere antallet. Det kommer til at ramme VIA i Horsens, som dog har fået undtaget 100 studiepladser og bliver et af kun tre steder i Danmark, hvor man kan tage en engelsksproget ingeniøruddannelse.

Annonce

Stadig ledige pladser

I de kommende uger kan unge, der har fået afslag på at komme ind på de uddannelser, de søgte i første omgang, søge om optagelse andre steder. Kunne en ingeniør- eller byggeriuddannelse friste, så kan alle komme ind, hvis adgangsbetingelserne er opfyldt.


Vi har i VIA masser af gode erfaringer med, at studerende, der ikke kom ind på deres førsteprioritet, er blevet glade for et alternativt studie.

Gitte Sommer Harrits


- Vi har i VIA masser af gode erfaringer med, at studerende, der ikke kom ind på deres førsteprioritet, er blevet glade for et alternativt studie, siger Gitte Sommer Harrits, der opfordrer interesserede til at få sendt ansøgningerne af sted hurtigst muligt.

De fem topscorere

Her er de fem uddannelser på VIA i Horsens, som lige nu har optaget flest nye studerende efter sommerferien:

  1. Software Technology Engineering: 174 nye studerende (170 sidste år)
  2. Pædagoguddannelsen: 153 nye studerende (155 sidste  år)
  3. Sygeplejeuddannelsen: 119 nye studerende (123 sidste år)
  4. AP Graduate in Marketing Manegement: 102 nye studerende (125 sidste år)
  5. Bygningskonstruktør: 83 nye studerende (63 sidste år)
Annonce
Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Troels Holch Povlsen tonser med tallene: Tredobler omsætning i Horsens-selskabet Nine United A/S

Kultur For abonnenter

Fortidsminder spænder ben for drømmen om "Hollywood"-skilt i Juelsminde

Horsens

Brænder pengene i lommen? Her er de dyreste boliger til salg i Horsens lige nu

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Kultur For abonnenter

Tredje søndag før jul gik dine oldeforældre tur på Søndergade

Horsens

Han har kastet omkring 700 ton sten i fjorden i år og kan godt kaldes for 'naturens vogter': Nu har han fået et skulderklap for sin indsats

Horsens

Laudrup og den øvrige elite brugte en lørdag i Horsens: Det er et kæmpe skulderklap, der betyder, vi må have gjort noget rigtigt

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Hedensted For abonnenter

Grundejerne bestemte første udspil til diget: Vi er blevet overraskede over, hvor kompliceret kysten er

Horsens For abonnenter

Det blev Østerhåb ved et tilfælde: Drømmehuset fra byggeudstilling blev til et hjem for familien Bang Fasting Bauer

Horsens

Uro i nattelivet: Unge mænd råbte og rakte fuckfinger mod politiet

Annonce