Annonce
Horsens

Endelave fejrer 10 år med gratis sommer-sjov

Yoga er et af de tilbud, der især giver sved på panden til de voksne turister på Endelave. Arkivfoto: Morten Pape
- Ingen af os havde drømt om, at Aktiv Ø skulle blive så stort, siger Endelave IF's formand.
Annonce

Horsens: De har mange kaniner på Endelave, og så har den lille Kattegat-ø ikke så få frivillige, der forsøger at holde hjulene i gang på øen. I år kan ildsjælene fejre et jubilæum for deres indsats.

Det sker, når konceptet Aktiv Ø udspiller sig for 10. sommer i træk.

Aktiv Ø er et paraply-ord for en række gratis aktiviteter, som fastboende og sommerhus-ejere på øen hvert år stiller op med på frivillig basis.

Turister og beboere kan fiske, spille golf, vandre, dyrke sport, yoga og meget andet, og håbet er at efterlade så godt et indtryk på besøgende som muligt.

Annonce

Tilbud er vokset kraftigt

Aktiv Ø er vokset kraftigt i årenes løb. I begyndelsen var der to uger med aktiviteter, nu er der fem, og sidste år deltog 1650 i løbet af sommeren i arrangementerne.

- Ingen af os havde drømt om, at Aktiv Ø skulle blive så stort og tiltrække så mange mennesker, siger Kim Vind, formand for Endelave Idrætsforening, der står bag tilbuddet.

Han uddyber, at den oprindelige idé var "bare at tilbyde børn og unge en aktiv ferie, når de - og vi - alligevel var på øen. Med årene er der dog blevet flere aktiviteter, der appellerer til voksne også. Blandt andet har yoga, meditation og vandreture hevet mange voksne op af liggestolen - ligesom vandreturene tiltrækker mange gæster året rundt," forklarer han.

Annonce

En øjenåbner

Blandt andet på grund af Aktiv Ø er Endelave med i finalefeltet til årets udgave af prisen Årets Ø - en pris, der skulle gå til øer, hvor samarbejde skaber bære- og levedygtige samfund.

Hvem, der vinder, bliver afgjort senere i år, og Aktiv Ø-konceptet har stor værdi, mener Kim Vind.

- At Endelave kører i så højt et gear hen over sommeren, betyder også, at flere får øjnene op for vores fantastiske ø, siger han og peger blandt andet på, at Aktiv Ø smitter positivt af på turisterhvervene og besøgendes forhold til stedet.

Annonce

Bold og bisque blandt nyhederne

Aktiv Ø-sæsonen begynder i år tirsdag i uge 27 med det såkaldte "Golf på gården" - en fem hullers-oplevelse, der plejer at tiltrække et større publikum.

Derudover er der flere nyheder på programmet: Håndboldskole samt et lystfisker-arrangement, hvor deltagerne skal fange og samle ingredienser til en Endelave-bisque.

Man kan læse hele programmet på Facebook-siden Endelave - Aktiv Ø.

Aktiv Ø

- Aktiv Ø finder sted fra uge 27-31.

- Alle aktiviteter er gratis, og man behøver ikke tilmelde sig.

- Frivillige ledere styrer aktiviteterne.

- Der er tilbud stort set hver dag.

- Hele programmet kan ses på endelaveif.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Efterlyst 22-årig fundet i god behold

AC Horsens For abonnenter

Med til træning i Horsens: Europæisk topklub kigger på AC’s stortalent

Annonce