Annonce
Horsens

En ung kvinde dukker ikke op på sit arbejde...

Lotte Elmann Wegner er i sin debutroman bl.a. optaget af "det fascinerende og samtidig skræmmende i, hvor let vi kan nedbryde hinanden som mennesker". siger hun. Og hvor vanskeligt det tilsyneladende kan være at finde tilbage til sig selv, når først man ?har tilladt at lade sig nedbryde". Foto: Anja Ekstrøm

Lotte Elmann Wegner debuterer med en spændingsroman. I weekenden er hun på Krimimessen i Horsens - og tilbage i byen, hvor hun boede i sin ungdom.

Annonce

Horsens: "En utrolig stærk debut". Jo, der var rosende ord til Lotte Elmann Wegner, da hun for et par uger siden debuterede med spændingsromanen "Er der nogen?".

Debuten har sikret hende plads blandt forfatterne på weekendens Krimimesse i Horsens.

Det betyder et gensyn med en by, hvor den i dag 48-årige forfatter tilbragte en god del af sin barn- og ungdom.

Oprindelig kommer Lotte Elmann Wegner fra Sjælland, men i forbindelse med forældrenes skilsmisse flyttede hun i 1980 med sin mor til Horsens. Her gik hun på Langmarkskolen og senere Horsens Handelsskole, inden hun med en hh-eksamen i bagagen vendte tilbage til Sjælland.

Senere fulgte en uddannelse som cand.merc. og stillinger i erhvervslivet, alt imens fritiden bruges på bl.a. at skrive. Et projekt, der nu er kronet med udgivelsen af "Er her nogen?" på forlaget Turbine.

Krimimessen

Krimimessen finder sted på Fængslet i Horsens lørdag 17. marts og søndag 18. marts. Messen er åben lørdag kl. 10-17 og søndag kl. 10-16.En lang række danske og udenlandske krimiforfattere, politifolk m.v. deltager, ligesom der i år sættes fokus på tv-krimiserier. I alt betyder det et par hundrede programpunkter i løbet af de to dage.

Desuden deltager stort set alle de danske forlag, som udgiver krimier.

Det fulde program kan findes på www.krimimessen.dk.

Lotte Elmann Wegner fortæller om sin roman "Er her nogen?" søndag kl. 15.40 på Sort Scene i Magasinet.

Annonce

Familie og følelser

Romanen begynder med, at en ung kvinde aldrig dukker op på sit arbejde. Hun er sidst fanget på et overvågningskamera i en kiosk. Kameraet har også fanget en mand, som taler til hende og følger hende ud. På de sociale medier bliver han hurtigt hovedmistænkt, men politiet har ingen beviser.

Hovedpersonen er Vibe Engberg, som arbejder i en antikvitetsforretning i byen, hvor kvinden forsvinder. For hende ligner den ene dag den næste - indtil den hovedmistænkte en dag træder ind ad døren i forretningen...

- Krimifans vil give mig slag på næsen, hvis jeg påstår, at det er en krimi. Det er en spændingsroman med lige så stor tyngde på familieforhold, følelsesliv og konflikter mellem mennesker, siger Lotte Elmann Wegner om "Er her nogen?"

Annonce

Hjem efter en lang rejse

Forfatteren med de lokale rødder har skrevet flere romaner, der ikke har fundet genklang hos forlagene.

- Som mange andre, der læser meget, skrev jeg også, fortæller Lotte Elmann Wegner.

- Men det var først, da jeg var fyldt 30, at det for alvor tog fart. To romaner på ét år. Jeg skrev og skrev. Og mange forlag fandt romanerne interessante. Bliv endelig ved med at skrive, sagde de sammen med beskeden om, at genren ikke lige passede ind i deres portefølje.

Det endte derfor med mindre skriveri, mere uddannelse og arbejdsliv, indtil lysten vendte tilbage.

- Jeg begyndte at skrive igen, søgte ind på forfatterskolen Writers Academy og lærte en masse, siger Lotte Elmann Wegner. Det var som at komme hjem efter en lang og udmattende rejse at fordybe mig i historien og skriveriet.

Annonce

Lidt af et tilfælde

Nu gælder det så "Er her nogen?" og Krimimessen i Horsens - uden at Lotte Elmann Wegner af den grund vil kalde sig krimiforfatter.

- Jeg har, siden jeg afleverede "Er her nogen?" til forlaget, arbejdet koncentreret på to manuskripter, der hverken er krimier eller har det klassiske spændingselement i sig, så at min første roman er en spændingsroman, kan vel tilskrives et tilfælde, siger hun og fortsætter:

- Genren er ikke så væsentlig for mig, det er til gengæld historien og sproget. Jeg holder meget af ord og det, sproget kan, når man rammer det helt rigtigt. Sætningen, der siger alt og skaber en følelse så perfekt, at man må læse den flere gange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brand på Søndergade blev seværdighed: Der har været tilskuere nok, men de kom ikke for tæt på

Horsens

Efter meterhøje flammer og kæmpe røgudvikling i gågaden: Nu er brand kommet under kontrol

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce