Annonce
Redaktøren anbefaler

En uge, hvor Adam og hyænen kom i centrum

Chefredaktør Lene Vestergaard, Horsens Folkeblad. Foto: Morten Pape
Annonce

Ta' ord som folkemord, dødens boulevard og depressionsbælte. Kombinér dem med kunst i det offentlige rum, og så er der gang i debatten.

Det startede allerede i forrige uge, da Horsens Byråd sagde ja til Jysk Fynske Medier/Horsens Folkeblads tilbud om at stille en skulptur op på den nyrenoverede Søndergade. Horsens Folkeblads Fond har tidligere fået lov til at stille tre skulpturer op af henholdsvis Michael Kvium og Christian Lemmerz. Den nyeste skulptur "Adam" har tæt forbindelse til Lemmerz' værk "Madonna (Darfur)", der har stået på Søndergade siden 2008. Det er nemlig hendes mand.

Jeg hører til dem, der hverken får en depression eller et fix af smerte og elendighed, når jeg går forbi skulpturerne på gågaden. I stedet bliver jeg fascineret af dobbeltheden. Ta' bare hyænen, der bærer et barn i en stofslynge. Er hyænen ved forsigtigt at bære barnet i sikkerhed - eller går den hen og spiser det bag en busk? Som betragter kan du vælge din egen tolkning, den positive eller den negative.

Så sent som i dag mødte jeg en lærer med en klasse store folkeskoleelever, som gik på tværs af gaden for at høre mere om Lemmerz og nærstudere hyænen. Måske var skulpturerne også en udflugt værd for dig - så kan du vælge, om du er mest til den positive eller den negative slutning.

Ha' en god weekend og pas godt på hinanden.

Debat i landsdækkende medier

Det er Christian Lemmerz' skulptur "Adam", som bliver stillet op på Søndergade. Pressefoto

Både Kristeligt Dagblad og Radio4, men også TV2 Østjylland og DR tog fat i debatten om Michael Kvium og Christian Lemmerz' skulpturer, der står på Søndergade i Horsens. Inden da rullede synspunkterne i Folkebladet.

Kunstgave har skabt hidsig debat

Skulpturdebat har ramt landsdækkende medier

En kamp at få hjælp

Hanne Laursen er mor til Camilla, der er svært handicappet. Hun er sammen med en række andre pårørende stærkt frustreret over, at hun ikke kan få den hjælp, hun har brug for. Foto: Mads Dalegaard

En gruppe pårørende til handicappede oplever, at de skal kæmpe med bureaukrati og forvaltning i Hedensted Kommune for at få hjælp til deres børn. Venstre vil nu have en ekstern undersøgelse af området.

Pårørende har fået nok

Søn var 10 måneder, før han sov 45 minutter i træk

Maria Askjær Andreasen har sovet så lidt de seneste tre år, at hun nogle gange nærmest føler, hun er i trance.

At frarøve folk deres søvn er i krigssammenhæng et torturmiddel. Men desværre er der også familier, der oplever det, når de får et barn, der har mere end almindelig svært ved at lære at sove. Sådan et barn har Maria Askjær Andreasen, og har du ikke allerede læst hendes historie og hendes råb om hjælp fra andre mødre, så gør det nu.

Marias søn sover så lidt, at han ikke udvikler sig normalt

Til august kommer der vand i kanalen

Udgravningen af kanalen på havnen er i fuld gang. Foto: Søren E. Alwan

Det kan være svært at følge med i alle de byggerier, der er i gang i Horsens. Men et af dem, der kommer til at give et markant anderledes udseende, er den kanal, der er ved at blive gravet på havnen i Horsens. Vi besøgte gravearbejdet i sidste uge.

Maskiner graver ud til kanal i boligområde

Det koster at være lille

Stjernevejskolen har over 500 elever og har i mange år været presset på økonomien, blandt andet fordi en del elever i udskolingen skal have et specialtilbud. Foto: Mette Mørk

De små skoler i Hedensted Kommune skal bevares. Det har været politikken, siden kommunen blev skabt i 2005. Nu har forvaltningen sat tal på, hvor meget den beslutning koster.

Skoler koster 18 mio. kr. ekstra om året

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce