Annonce
Hedensted

En udstoppet grævling og kajakker under hammeren: Inventar og grej fra naturcenter bliver solgt på auktion

Ting, der er blevet brugt i naturfagsundervisningen på Tønballe Naturcenter, bliver bortauktioneret. Her ses en udstoppet grævling. Startbuddet er 300 kr. Foto: auktionssalg.com
Naturstyrelsen skiller sig af med ting og sager fra Tønballegård. Snart bliver ejendommen også sat til salg.
Annonce

Snaptun: Har man som skoleelev eller måske beboer i Snaptun haft et særligt forhold til Tønballe Naturcenter, så er det nu, man kan sikre sig et lille klenodie eller en brugsgenstand.

Tiden med naturcenter på stedet er forbi. De fredede bygninger fra 1800-tallet skal sælges, og Naturstyrelsen er i gang med den store oprydning.

- Vi sælger alt det inventar, som ikke hører med til ejendommen. Den blev per 1. december overdraget til dem, der sælger statens ejendomme, og den bliver snart sat til salg. Inden da skal vi have tømt stedet for grej og møbler. Det, som vi ikke skal have med, sælger vi på auktion, siger skovrider Inken Breum Larsen, Naturstyrelsen Trekantsområdet.

Annonce

Bænke og brændeovne

Styrelsen gør brug af onlineauktionsstedet Retrade, der samarbejder med auktionssalg.com om salget af små og store ting. På sidstnævnte site finder man varerne ved at søge på Tønballe. Der er også enkelte varer på Retrades site.

Borde med bænke og en hel del andre møbler fra Tønballe Naturcenter bliver solgt ligesom undervisningsmateriale og værktøj. Foto: auktionssalg.com


Der er tale om værktøj, undervisningsgrej og møbler og andet inventar. Umiddelbart ikke noget af meget stor værdi.

Man kan byde på udstoppede dyr, periskoper, bænke, gamle brændeovne, stole og borde, save, kajakker og meget andet. Tingene sælges i ”lots”, altså partier med flere genstande i hver.


Vi har fornyet vores møblement i en anden naturskole, som skal bruges til mødelokale. Det er nogle stole og borde, vi har hentet. Men da vi ikke længere skal lave naturskole, afhænder vi de dele, der har med det at gøre.

Inken Breum Larsen, skovrider, Naturstyrelsen


Auktionerne begyndte allerede 22. december og slutter tirsdag 12. januar ved midnat.

Hvad er jeres forventning til auktionerne?

- Jeg har ingen idé om det. Ingen, overhovedet. Det er jo alt fra kikkerter til opslagsbøger, svarer skovrider Inken Breum Larsen.

Hun fortæller, at det er normal praksis for Naturstyrelsen at skille sig af med overflødige ting via online auktionssteder.

Tønballegård blev fredet i 1987. Naturstyrelsen har anvendt ejendommen som naturcenter fra 1996 og frem til juli i år, da en kontrakt med tre kommuner ophørte. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce