Annonce
Horsens

En tredjedel af beboerne covid-vaccineres i ét hug

Bente Skovgaard holder normalt styr på bookingen af Endelave Skole, når turister og øboere skal bruge stedets faciliteter. Torsdag gælder det covid-19-vaccinationerne, som hun er glad for kan ske på øen i stedet for på fastlandet. Arkivfoto: Morten Pape
50 borgere slipper for at tage færgen til fastlandet for at få et prik. Torsdag tages øens lukkede skole i brug til to timers masse-vaccine.

Endelave: Der bor rundt regnet 150 personer på Endelave, og nu bliver en stor del af dem covid-19-vaccineret i ét hug.

Torsdag bliver gymnastiksalen på øens lukkede skole taget i brug til vaccinering af 50 af øens beboere, oplyser Horsens Kommune.


Annonce

Vi er meget glade for, at vaccinationerne kan foregå herovre, så øboerne ikke behøver stresse over at skulle ind på fastlandet.

Bente Skovgaard


”Målgruppen er i første omgang de 65+-årige, som får praktisk hjælp og personlig pleje, de 85+-årige, personer der varetager kritiske funktioner - på Endelave er det en læge, en sygeplejerske og fire social- og sundhedshjælpere - folk med kroniske sygdomme samt udvalgte pårørende til personer med øget risiko for et alvorligt forløb ved Covid-19,” skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Vigtigt for udsatte borgere

Her udtrykker borgmester Peter Sørensen (S) tilfredshed med, at borgerne ikke skal købe færgebillet for at få et stik.

- Det er vigtigt, at de mest udsatte beboere på Endelave, som i første omgang vaccineres, ikke behøver at løbe en eventuel smitterisiko ved at skulle sejle ind til fastlandet men kan blive på deres ø i trygge omgivelser, udtaler han.

Annonce

Vaccination klares på et par timer

Bente Skovgaard, konsulent i Foreningen Endelave Skole, har sammen med lægefagligt personale været med til at sikre rammerne om vaccinationen på den lukkede skole. Hun er enig med borgmesteren.

- Vi er meget glade for, at vaccinationerne kan foregå herovre, så øboerne ikke behøver stresse over at skulle ind på fastlandet, forklarer hun om ø-vaccinationerne, der forventes kun at vare et par timer.

Vaccinen sejles til Endelave torsdag morgen, begynder kl. 11 og ventes overstået kl. 13.

Det er Region Midtjylland, der har sikret endelavitterne mulighed for at blive på øen, når de skal vaccineres. Samme mulighed får borgere i målgruppen for de nuværende vaccinationer også på Anholt, Samsø og Tunø, oplyser regionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce