Annonce
Horsens

En times it-problemer gav kø ved nyt corona-testcenter - men nu kører det

Torsdag klokken 9 åbnede det nye testcenter ved Casa Arena på Langmarksvej. Foto: Morten Pape
Knap 900 blev testet på premieredagen i Testcenter Horsens, hvor der var kapacitet til at lave 1000 test. Mandag er kapaciteten oppe på 1400 daglige test, som vil være standard med mulighed for at skrue op og ned.
Annonce

Horsens: Alt var parat, da det nye Testcenter Horsens - Region Midtjyllands første af slagsen - åbnede på Langmarksvej torsdag klokken 9. Alligevel var der kø fra start, fordi it-systemet ikke fungerede. Først efter en time var alle it-kvalerne løst, og inden middagstid var ventetiden på en covid-19-test ved at være indhentet.

- Det var så ærgerligt. Vi var så velforberedte, siger Tina Arentzen Bjerre, stationsleder på det lokale testcenter og ledende bioanalytiker på Regionshospitalet Horsens.

Heldigvis tog de fleste i køen ventetiden godt, men enkelte blev sure.

- Det kan jeg sådan set godt forstå, for det er jo heller ikke meningen, der skal være så lang ventetid, siger Tina Arentzen Bjerre.

Skulle der på et tidspunkt opstå bilkø igen, så den næsten rækker ud på Langmarksvej, er opfordringen, at man kører en lille tur og vender tilbage, så trafikken vejen ikke bliver berørt. Og man skal ikke være nervøs for, at tiden så er aflyst eller taget af en anden, når man kommer tilbage, siger stationslederen.

Annonce

It hjælp på stedet

Den gode fortælling fra  åbningsdagen er, at der inden middag var et godt flow i alle spor, og sidst på eftermiddagen var der endda så lidt kø, at ét spor blev lukket.

Fredag kort før middagstid var meldingen, at testcentret denne dag kørte helt efter planen.

Og centret har nu garderet sig mod it-bøvl.


I dag og hen over weekenden har vi it-beredskab på stedet, tidligere var det på tilkald.

Tina Arentzen Bjerre


- I dag og hen over weekenden har vi it-beredskab på stedet, tidligere var det på tilkald, siger Tina Arentzen Bjerre.

Annonce

Potentielle smittekilder

Når man står i køen for gående, kan selvfølgelig risikere, at der er smittede i køen. Men det bør ikke give anledning til utryghed, siger Tina Arentzen Bjerre.

- Vi er alle potentielle smittekilder, uanset hvor vi færdes, så vi skal alle overholde hygiejnereglerne. Når man ankommer til køen for gående, får man sprittet hænder, alle skal have mundbind på, og så skal man holde afstand på en-to meter i køen, som også er udendørs.

Annonce

Kan lave op til 2400 test

Når testcentret på mandag er oppe på 1400 daglige test, har det nået sit normale niveau.

- Men vi har mulighed for at lave op til 1000 test mere om dagen, hvis der bliver behov for det, siger lederen.

Sådan kan der løbende skaleres op på de nye testcentre, alt efter om der opstår lokale eller landsdækkende behov for det.

- Fra start har vi regnet med, at tre fjerdedele kommer kørende til centret, og en fjerdedel kommer gående. Den fordeling følger vi også, så vi kan tilpasse os til behovet, siger Tina Arentzen Bjerre, der får en statusopdatering hver dag.

Beslutningen er, at testcentret eksisterer frem til udgangen af 2021.

Alle brugere skal have bestilt en tid til test, før de dukker op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Tirsdagens coronatal: Laveste antal smittede i måneder - men den britiske mutation spolerer glæden

Annonce