Annonce
Debat

En stor fejl at skille sig af med sommerhuset

Katja Ivesøe. Pressefoto

Læserbrev: På den skønneste plet ved Rude Strand ligger der et lille primitivt sommerhus med tilhørende have.

Huset vækker mange hjertelige minder fra min tid som lærer i specialklasserne på Skovbakkeskolen - helt tilbage til 90'erne. Her har jeg været på utallige skoleudflugter, "lejrskoler" og dagsture med rigtig mange specialelever og små klasser gennem tiden til stor begejstring for elever, lærere og forældre.

Også almenklasser har brugt huset som base for udflugter.

Annonce

Sommerhuset ejes af Odder Kommune og administreres af Fælles Drift & Service. Jeg troede, det var afhændet for længst, men har nu erfaret, at huset stadig eksisterer, og råderetten dertil er overdraget til Sundhed og Omsorg, som benytter det til borgere med demens. Al mulig respekt for det.

Men rygterne siger, at huset ikke rigtig bruges mere, og nu har Odder Kommune imidlertid ladet huset indgå i lokalplan 3036, hvor det ønskes udstykket og solgt.

Sundhed og Omsorg har efter sigende ikke være fedtet med at låne huset ud til andre i kommunalt regi. Havde jeg dog bare vidst det i forhold til vores specialklasser! Sikke en skam, at det ikke er kommunikeret ordentligt ud.

Da jeg startede debatten om huset på Facebook, blev det hurtigt tydeligt, at det har betydet meget for mange.

I specialområdets budget findes ingen midler til noget som helst; hverken ture, lejrskoler, museumsbesøg eller bare almindelige dagligdagsting. Muligheden for at kunne genoptage brugen af huset som tidligere ville i den grad være glædeligt ikke bare for kommunens specialklasser, men i det hele taget for grupper af borgere i Odder Kommune med særlige behov.

Jeg opfordrer på det kraftigste byrådet, i samråd med forvaltningen, til at genoverveje salg af huset og i stedet synliggøre stedet som udflugtsmål med mulighed for at udvide brugerfladen betydeligt.

Katja Ivesøe

Jeg opfordrer på det kraftigste byrådet, i samråd med forvaltningen, til at genoverveje salg af huset og i stedet synliggøre stedet som udflugtsmål med mulighed for at udvide brugerfladen betydeligt.

Huset har været i kommunens eje i mange år, så det kan ikke koste mange kroner at beholde. Det ville være en stor "gave" for rigtig mange, uden at det vælter kommunale budget.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Aktindsigt afslører: Byrådet blev holdt i uvished i 200 dage i omdiskuteret vej-sag

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet advarer mod falske bankmænd, der fik lokket dankortet ud af tre ældre borgere - også en falsk politimand er på spil

Horsens For abonnenter

Retssag om inddrivelse af narkogæld tegner et billede af et barskt miljø i Horsens

Erhverv

Nu kan der ikke bygges mere: Huscompagniet er færdig med 40 huse på svær udstykning

Ikast-Brande

Politiet søger vidner: Mand udsat for røveriforsøg i eget hjem

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

HH Elite For abonnenter

Tjubang-håndbold og koncentrationssvigt: Derfor tabte HH Elite først og fremmest til sig selv i snævert nederlag

AC Horsens

Hård straf venter for synderne: De første ølkastere på Casa Arena er identificeret

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lokal frisør er blevet selvstændig: Er rykket ind i salon Maria G. i Løsning

Sundhedsordførere ser intet behov for restriktioner

AC Horsens

Han var helt, skurk og ti centimeter fra at gøre det godt igen mod VB: Ærlig Sigurdarson havde svært ved at slippe uheldig hovedrolle

Horsens For abonnenter

Studerende snupper 84-årige Pers parkeringsmulighed: Jeg ved godt, jeg ikke har krav på en p-plads, men jeg er afhængig af min bil

Sport

Stort drama venter i lokal serie 3-pulje: Få det fulde overblik over hvilke seriehold, der har noget på spil i efterårets sidste spillerunde

Annonce