Annonce
Navne

En revisor med sans for udvikling

Jens Erik Lidegaard foran den gamle stationsbygning i Brædstrup, hvor hans firma har haft kontor de sidste 10 år. Der hører også en togvogn med! Foto: Peter Hald

Jens Erik Lidegaard fra Brædstrup runder to skarpe hjørner. Onsdag 17. januar fylder han 60 år, og han har 30-års jubilæum som selvstændig revisor.

Brædstrup: På Jens Erik Lidegaards skrivebord ligger der en stor bog med titlen "Danmarks Smukkeste Jernbane". Bogen, der er skrevet af forfatteren Vigand Rasmussen, handler om Bryrup-banen.

Men hvorfor ligger dette værk om en gammel nedlagt jernbane på bordet hos en revisor i Brædstrup?

Forklaringen er meget ligetil. Jens Erik Lidegaard har i de seneste 10 år haft kontor i den gamle stationsbygning i Brædstrup. Engang var det en meget benyttet station, når Brædstrup-borgere skulle en smut med Bryrup-banen til Horsens - og omvendt - og på flere måder har Jens Erik Lidegaard som indehaver af et af egnens store revisorfirmaer været med til at bevare Horsens-Brædstrup-forbindelsen. Blot ikke med skinner, men med økonomisk rådgivning og et godt netværk af kontakter.

Da Jens Erik Lidegaards firma rykkede ind i stationsbygningen, gennemførte man en nænsom renovering, og bygningen er i dag nærmest tidløs klassisk.

Det er lidt det samme med Jens Erik Lidegaard selv. Det kan være svært at se, men onsdag 17. januar runder han 60 år, og samtidig har han 30-års jubilæum som selvstændig revisor.

Han fejrer fødselsdag og jubilæum fredag 19. januar med en reception fra klokken 13 til 17 i den gamle stationsbygning på Jernbanegade 3 i Brædstrup.

- Faktisk har jeg været i branchen i 40 år - men det er "kun " 30 år som selvstændig, fortæller han.

De næste 10 år i Brædstrup bliver meget spændende.

Jens Erik Lidegaard

Blå Bog

Jens Erik Lidegaard

59 år (bliver 60 år 17. januar). Chef for revisionsfirmaet Lidegaard Revision & Rådgivning sammen med Edel Bertelsen.

Født og opvokset i Stouby i Bjerre Herred. Uddannet som registret revisor og blev selvstændig for 30 år siden, da han flyttede til Brædstrup. Inden da havde han arbejdet i flere revisionsfirmaer, blandt andet Deloitte.

Kæreste med journalisten og kommunikationsrådgiveren Simone Lemming Andersen.

Jens Erik Lidegaard har fire voksne børn.

Medlem af Lions Club Brædstrup.

Fødselsdagen og jubilæet fejres fredag 19. januar med en reception fra klokken 13 til 17 i den gamle stationsbygning på Jernbanegade 3 i Brædstrup.

Effektivt lokalråd

Jens Erik Lidegaards firma, der i alt har 16 medarbejdere, har også kontor i Horsens og Tørring, men ejeren lægger ikke skjul på, at hans hjerte brænder for Brædstrup.

Han bor selv i byen, og han er revisor for flere af de førende firmaer i Brædstrup og omegn, og han er i øvrigt også blevet revisor for det nye lokalråd i Brædstrup. Et lokalråd, der ifølge Jens Erik Lidegaard er kommet rigtig godt fra start.

- Det er de rigtige folk, der sidder i lokalrådet, ikke mindst formanden Preben Norup, der er meget respekteret, påpeger han.

Mest spændende er det, at Brædstrup har fået tildelt 18 mio. kr. i udviklingsmidler. Disse penge kan bruges til forskønnelse og udvikling af Brædstrup, og det ser Jens Erik Lidegaard frem til. Han synes derfor, at tingene går den rigtige vej i Brædstrup, men der er også behov for, at der sker noget, mener han.

Flere folk til Brædstrup

- Mit motto er: Vi skal have nogle mennesker til byen! Der kan bygges meget mere i Brædstrup. Vi har fået HusCompagniet på banen, og flere lokale bygmestre er godt i gang, men der er behov for mere byggeri. Vi mangler f.eks. ejerlejligheder helt vildt, siger Jens Erik Lidegaard.

Han peger på flere områder, hvor der kan bygges - dels den store trælastgrund på Vestervangen og måske også byens gamle posthus, der har stået tomt længe.

Som revisor interesserer han sig selvfølgelig for tal, og han har noteret sig, at pensionisternes andel af befolkningen i Brædstrup udgør ca. 30 pct., hvor gennemsnittet i Horsens Kommune ligger på godt 16 pct. Det betyder, påpeger Jens Erik Lidegaard, at behovet for mindre boliger - f.eks. ejerlejligheder uden store haver - er stort i Brædstrup.

Også erhvervsudviklingen bliver interessant. Flere store virksomheder i Brædstrup er i vækst, f.eks. Marlon Tørmørtel A/S, men det vil ikke gøre noget, hvis der kom flere nye virksomheder til byen, mener Jens Erik Lidegaard.

- De næste 10 år i Brædstrup bliver meget spændende. Jeg glæder mig til at følge udviklingen, og jeg satser da på, at helbredet holder, siger Jens Erik Lidegaard, der holder formen ved lige med tennis og golf.

Og så får han i øvrigt travet nogle kilometer hver jul, når han agerer julemand i forbindelse med den store julefest på Stationspladsen.

Jens Erik Lidegaard er også dybt engageret i Lions Club Brædstrup, der hvert år uddeler ikke mindre end 100.000 kroner - halvdelen til lokale formål og resten til nødhjælp i andre dele af verden.

Annonce
Forsiden netop nu
Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce