Annonce
Debat

Refleksion over byudvikling: Nu, da jeg er knap så ung, er Horsens en fantastisk by at leve i

Peter Sohn. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: Forleden sad jeg og læste Facebook-opslag på to store grupper, der omhandler Horsens - "Det gamle og nye Horsens" samt "Byggeprojekter i Horsens" - og det gav mig anledning til at tænke over, hvilken udvikling byen og hele kommunen for den sags skyld har været igennem de sidste mange år.

Da jeg var ung, var Horsens "da en OK by" at bo i, ikke en by, vi skiltede voldsomt med, at vi kom fra.

Den led lidt under fængslets skygge, skumle områder i midtbyen og havde i det hele taget et image som en let støvet industriby, som jeg husker det.

Så skete der et eller andet med byen. Jeg kan ikke sætte en finger på, hvad der lige præcist gjorde forskellen, men vi blev værter for landsstævnet, Horsens Ny Teater genopstod, Bob Dylan og Robbie Williams optrådte - i Horsens!

Fængslet flyttede ud af byen, og de gamle fængselsbygninger stråler nu som et kulturfyrtårn over Horsens.

Støvet over byen lettede i takt med, at flere og større arrangementer landede hos os, mange nye virksomheder flyttede til, og indbyggertallet begyndte at stige ganske som troen på, at vi kunne noget mere.


Når sådan en udvikling starter, kan den blive selvforstærkende, hvis man sørger for at pleje den, og det synes jeg, vi har gjort godt hele vejen rundt.

Peter Sohn


Når sådan en udvikling starter, kan den blive selvforstærkende, hvis man sørger for at pleje den, og det synes jeg, vi har gjort godt hele vejen rundt.

Kommune, organisationer, uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv, frivillige i idræts- og kulturlivet og borgerne er i den grad rykket sammen og har vist, at vi både kunne og kan meget mere!

I dag flytter nye virksomheder stadig til, der etableres helt nye byområder, vi har fået en havnefront ligesom de nabobyer, vi i tidens løb har misundt, og endda med et havnebassin, der er større end det i Aarhus!

Vi kan se ligabold hver weekend - enten fodbold, håndbold eller basketball - der er et væld af kulturelle tilbud, bymidten summer af liv, og befolkningstilvæksten stiger støt og er med til at sikre, at Horsens fortsat kan udvikle sig som by og kommune.

Nu, da jeg er knap så ung, er Horsens en fantastisk by at leve i og en by, jeg stolt beretter om til mine udenbys forbindelser.

Horsens er en by i en udvikling, jeg glæder mig over at være en del af og ser frem til at følge i de kommende mange år, og så kan man jo kun spå om, hvordan det ender, hvis det ender - og om det skal ende?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Overlæge efterlyser underholdning til indlagte coronapatienter: Nogle får simpelthen en depression af at være indlagt

Annonce