Annonce
Horsens

En postgang for sent i Horsens: Nu er tilslutningspligten til fjernvarme afskaffet

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) glæder sig over, at forbrugerne nu selv kan vælge den opvarmningsform, der passer dem bedst. Arkivfoto: Morten Pape

Omkring 10.000 husstande i Horsens nåede at blive pålagt tilslutningspligt til fjernvarme, inden regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre nu har fjernet kommunernes mulighed for at gøre netop det.

Horsens: Mindre end en måned efter at Horsens Byråd 27. november pålagde 2100 husstande i Hatting, Lund og Gedved tilslutningspligt til fjernvarme, har et flertal i Folketinget afskaffet kommunernes ret til at tvinge forbrugere over på fjernvarme mod deres vilje.

Som opfølgning på energiaftalen har regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre ifølge Ritzau netop vedtaget at ophæve muligheden for at pålægge nye forbrugerbindinger i fjernvarmesektoren, og dermed skal forbrugerne nu ikke længere frygte at blive bundet til fjernvarme, hvis de ikke ønsker det.

Vedtagelsen træder i kraft fra nytår, men lokalt kommer den altså ikke til at få betydning, for med beslutningen i november er hele den strategiske energiplan med tilhørende tilslutningspligt til fjernvarme for i alt omkring 10.000 husstande i og omkring Horsens gennemført.

Jeg står på forbrugernes side, og forbrugerne skal have frihed til frit at vælge opvarmningsform.

Lars Chr. Lilleholt (V), energi-, forsynings-, og klimaminister

Minister: Jeg står på forbrugernes side

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) glæder sig over vedtagelsen i Folketinget.

- Jeg står på forbrugernes side, og forbrugerne skal have frihed til frit at vælge opvarmningsform. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi nu sætter en stopper for nye forbrugerbindinger i fjernvarmesektoren og dermed sikrer forbrugernes ret til at vælge selv, siger han til Ritzau.

Loven ændrer ikke ved allerede pålagte bindinger. Efter nærmere analyse vil der blive taget politisk stilling til, om også allerede pålagte bindinger skal ophæves, skriver Ritzau.

Lars Chr. Lilleholt er overbevist om, at fjernvarmesektoren stadig kan konkurrere om varmekunder uden forbrugerbindingerne.

- I dag er over halvdelen af alle matrikler i danske fjernvarmeområder udlagt uden forbrugerbindinger. Her har forbrugerne aktivt tilvalgt fjernvarmen, fordi det er det bedste alternativ for dem. Fjernvarmesektoren kan med andre ord sagtens tiltrække nye kunder uden at tvinge dem ind i folden, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce