Annonce
Debat

En opgradering af Gl Århusvej mellem Horsens og Aarhus er tiltrængt

Niels Povlsgaard. Privatfoto

Læserbrev: Der bliver talt meget om Kattegatforbindelsen, siden delrapporten med den indledende undersøgelse af mulige linjeføringer blev offentliggjort for godt og vel et år siden.

I Horsens Kommune betyder det bl.a., at der er skitseret en mulig linjeføring af en ny motorvej fra østkysten over Hovedgård til E45 ved Gedved.

Det vækker debat og modstand i de berørte områder, og det forstår jeg som borger i Hovedgård godt.

Annonce

Men i virkeligheden er en ny motorvej på strækningen ikke særlig sandsynlig:

Vejdirektoratet har allerede på de virtuelle borgermøder i efteråret fastslået, at den beregnede daglige trafik på strækningen vil være for lav til, at det kan forsvares at etablere en ny motorvej.

Derfor undersøges det også, om bl.a. Gl Århusvej mellem Horsens og Aarhus kan opgraderes til at tage mere trafik. Men det er som om, at denne løsning er forsvundet ud af debatten.

Gl Århusvej er allerede i dag en trafikal livsnerve for mange, men også allerede et trafikalt mareridt om morgenen og eftermiddagen.

Jeg er født udenfor Hovedgård, og jeg kan dermed med selvsyn konstatere, at der ikke er sket væsentlige forbedringer i 40 år. Selvom om trafikken er steget. Derfor er en opgradering tiltrængt.

Både i forhold til at skabe sikre tilkørsler ved landsbyerne, ved at etablere cykelsti fra Hovedgård og nordpå og ved at udvide og forbedre støjdæmpningen langs vejen ved tættere bebyggede områder.


I samme ombæring burde man også kigge grundigt på, hvordan der kan etableres en omfartsvej ved Hovedgård, så tung trafik via den vestlige vejforbindelse ledes uden om bymidten.

Niels Povlsgaard


I samme ombæring burde man også kigge grundigt på, hvordan der kan etableres en omfartsvej ved Hovedgård, så tung trafik via den vestlige vejforbindelse ledes uden om bymidten.

Det er fornuftigt at afvente den endelige foranalyse, inden der konkluderes på, hvilken betydning en Kattegatforbindelse, der ligger 25-30 år fremme i tiden, kan få for Danmark, Østjylland og Horsens Kommune.

Man kan ikke vente 30 år på at opgradere trafiksikkerheden på Gl Århusvej.

Hvis ruten i de kommende analyser viser sig at blive en vigtig rute i forbindelse med en fremtidig Kattegatforbindelse, undgår vi et stykke overflødig motorvej, og vi får en oplagt mulighed for at skabe en betydelig opgradering af en vigtig hovedvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Megascope: Vi holder åbent, til vi får et påbud om at lukke

Horsens

Se videoen: Borgmester om nedlukning - Jeg er ærgerlig og ked af det

Horsens

Få overblikket: Disse skoler og institutioner i Sønderbro Sogn kan blive ramt af nedlukningen

Horsens

Se kortet: Så mange skal være smittede, før dit sogn lukker ned

Annonce